Uri saengae choegoui sungan
Forever the Moment
Drama / Sportovní
Jižní Korea, 2008, 124 min
Sun-rye ImPlakáty
Han Mi-Sook je veteránka v házené. Nicméně, časy, kdy korejský národní tým byl soupeřem, kterého je třeba se obávat, jsou dávno pryč. Mi-Sook se rozhodne odejít a pracovat v supermarketu, aby mohla zajistit sebe a svého syna, zatímco její manžel je na útěku před vymahači dluhů. V té době je týmu přidělen nový trenér, bývalá hráčka Kim Hye-kyeong, která právě dokončila trénování japonského týmu. Hye-kyeong spolu se stále ukřičenou Song Jeong-Ran a mladou brankářkou Oh Soo-hee by ráda, aby Mi-Sook byla také v týmu. Po hodně přesvědčování se Han Mi-Sook k týmu vrátí. Hye-kyeong je však později sesazena z pozice trenérky a stává se opět aktivní hráčkou. Novým trenérem je jmenován Ahn Seung-PIL, bývalý profesionál, který hrál v Evropě. Okamžitě začne uplatňovat moderní evropské tréninkové metody, aby změnil tvar týmu. Brzy zjistí, že má-li mít šanci na olympijských hrách v Aténách 2004, je nejdůležitější týmový duch. Jako zázrakem si házenkářky dokáží probojovat cestu až do finále a hrají jednu z nejlepších her celé olympiády. (matini)
tombac
Miluji sportovní filmy. Dokola destilovaná klišé o trenérech, jejich svěřencích, trénincích, rozhodujících zápasech a vítězstvích v posledních sekundách, žeru v kvalitním podání i s navijákem. Nejinak tomu bylo u tohoto snímku, který zpracovává korejský ženský házenkářský zázrak na olympiádě v Aténách 2004. Házená mě nikdy moc nebavila, ale druhá polovina Forever the Moment mě dokázala strhnout a citově zaangažovat, přestože samotnému olympijskému turnaji se ve filmu věnuje jen krátký úsek. Nevím, jestli se zápasy výsledkově i obrazem hry drží skutečnosti, ale co se týče atmosféry a emocí, nemá to takřka chybu.(28.4.2008)
molotov
Lehce nadprůměrný sportovní film, který až tak neřeší samotný sport, jako životní trable sportovců. Ty jsou jak už se na Korejce patří podány chvíli dramaticky, chvíli komediálně, ale ani v jednom pojetí film nijak neexceluje. Ale ani chvíli není uražející či pitomý.(16.6.2010)
prome
Filmy se sportovní tématikou mám rád a díky tomu přidávám 1*, jinak by mé hodnocení bylo nižší. Tento film má, i přes pro mě překvapující závěr, až příliš mnoho klišé, ale nebudu tady spoilerovat. Ve výsledku se přesto jedná o nadprůměrný film, který v závěru dokáže strhnout a upoutat k obrazovce. Bohužel, tenhle stav nastal příliš pozdě.(23.6.2010)
Folpa
Sportovní filmy mám rád ale tohle se moc nepovedlo... To, že většinu filmu není žádný zápas ale sledujeme osobní příběhy jednotlivých hráček ještě budiž... ale to, že se během 15 minut odehraje hlavní olympijský turnaj? A nejvíc mi vadilo to, že když se konečně hrálo, tak to vypadalo jako kdyby hráli holky ze základní školy...(23.7.2011)