Reklama

Reklama

Epizody(13)

Gábi Smolíková dostává nečekaný dopis. Ozvala se jí její dávná láska, nepřekonatelný Pišta, kterému Pepa Smolík nesahá ani po paty – jak ostatně „nešťastná” Gábi svému manželovi ráda a často připomíná. Pišta posílá pět letenek a zve Gábi s celou rodinkou, aby za ním přijeli na návštěvu do exotické Austrálie. To je nabídka, kterou nemůžou odmítnout nejen Smolíkovi, ale ani jejich zvědavý soused Halíř. Když zmerčí jednu letenku navíc, neváhá a hned se k nim přidává. A tak začíná rodinná dovolená i další neštěstí. Smolíkovi se proti své vůli podívají nejen do Austrálie, ale i do všech ostatních koutů světa! Ukazuje se, že Pišta je obyčejný podvodník a Smolíkovi kvůli němu uváznou daleko od domova úplně bez peněz. Nezbývá jim než se dostat zpátky na vlastní pěst. Spolehnout se můžou jedině sami na sebe a cestou zažívají humorná a bizarní dobrodružství na těch nejpodivnějších místech – od jižního pólu až po Ostrov duchů. Ocitají se ve spárech mafie, narazí na černé zlato, a dokonce jsou pohřbeni zaživa! A když konečně překonají všechny neuvěřitelné útrapy, doma na ně čeká ještě jedno poslední nepříjemné překvapení… (TV Prima)

(více)

Recenze (96)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o tom, jak rodinka z lidově demokratického státu ze dne na den bez potíží vycestuje do kapitalistické ciziny, přece jen už nemá ten švih jako sci-fi o přenášení předmětů časem nebo o nafukovací raketě, a navíc postrádá Zorra. Docela by mě zajímalo, jestli všechny ty anglicky a francouzsky hovořící letušky, gangsteři, číšníci a policajti mají v originále taky silné maďarské přízvuky, a vůbec, vono to dělání malé východoevropské provinční legrace z malé východoevropské provinčnosti jednoho kolikrát spíš votravuje. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Všechny série seriálu o rodině Smolíkových pro mě byly takovým malým "zjevením". Viděla jsem je až nedávno jako dospělá se svými dětmi - a musím říct úžasné! (Jak jsem mohla tento maďarský animák tak dlouho přehlížet???) Každá ze sérií má svou zvláštní poetiku. Mně osobně se více líbily ty, které měly sci-fi ladění (skrylo se v nich mnoho podnětných a nadčasových myšlenek, i těch na dobu vzniku velice "odvážných"). Konverzační komika a úžasné dialogy ale provázejí i tuto sérii, zde jsou asi "nejbláznivější". Relativizuje se tu ledacos, když povzdech Gábi z předchozích sérií "Maminko, proč jsem si já hloupá nevzala Pištu Hufnágla?" prochází dlouhým a bolestivým prozřením. A tak zjišťujeme, že celá ta "bláznivá rodinka" je vlastně docela pohodová - přes všechny útrapy, které společně prožijí (nebo právě i díky nim?) se mají navzájem rádi a mají radost, když se opět setkají... Na škodu bylo snad jen opakování uplynulého děje na začátku každého dílu. Zajímavé komentáře: gudaulin, AngelAngie, Subjektiv, Karlos80 a MM_Ramone. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

JIž ne tak dobré jako série s nafukovací raketou, pořád ale plné humoru, který je, světe div se, převážně konverzační. Obzvláště první díl vynikající, pětihvězdičkový. Ovšem i v pozdějších dílech si člověk užije Ládínkovu vynalézavost, Týniny jízlivé poznámky, krásně středoevropské hašteření manželského páru Smolíkových a Halířovo ostentativní pohrdání nevzdělanou lůzou. Slabší ****. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další šílené dobrodružství rodiny Smolíkových, tentokrát nás vezmou na svou strastiplnou cestu kolem světa, během které se odehraje série opravdu bizarních událostí, samozřejmě nesmí chybět nespočet humorných scén, nejvíc mě však pobavily zejména vtipné dialogy mezi jednotlivými účastníky výletu. Velká škoda, že pozdější epizody už nemají takový tah na branku a míra zábavy postupem času docela klesá. Jsem ale toho názoru, že Smolíkovi jsou silně nadčasová záležitost, která i dnes dokáže perfektně pobavit. 8/10. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší série ze všech tří. Zní to kacířsky, ovšem posun v animaci zaznamenal od "Odkazu budoucnosti" do "Podivuhodných prázdnin" tak obří skok, že to do výsledného porovnání zkrátka zahrnout musím. Navíc je Smolíkovic cesta kolem světa vyloženě zábavná. Zatímco se dřív veškerý děj soustředil kolem Ládíka, nyní dostali všichni členové rodiny víceméně rovnoměrný prostor, což se ukázalo jako skvělý tah. Výsledné hecování mezi stoickým intelektuálem Halířem a kouzelně slaboduchými (leč stále autoritativními) rodiči je zde naprostým základem. Svůj čas si ale ukořistí též flegmatický génius Ládínek a věčně odrzlá Kristýna. Animace místy až překvapí svou výpravností. Z tohoto povrchního hlediska je první série prakticky nekoukatelná. 80% ()

Zajímavosti (6)

  • Tato epizoda vypráví o mafii v USA. Tohle jméno ale v Americe mafie nepoužívá. Na území Spojených států používají jméno „Cosa nostra“. (sator)
  • Ideologickému dozoru nad dabingem se zdálo původní jméno Týniny kočky Mafie nepatřičné, a proto ji přejmenovali na Žofii, to ale v tomto díle přineslo nelogičnost a zmatek, protože do hry vstupuje organizace mafie a dochází k záměně se jménem kočky, nezbývalo tak než kočku přejmenovat. (sator)

Reklama

Reklama