Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý latinskoamerický sirotek Alejandro usilovně pracuje v autoopravně v newyorském Queensu a pokouší se vydělat na lepší budoucnost pro sebe i svou šestnáctiletou sestru. Má šanci na úspěch? Civilní, nesentimentální pohled na život outsiderů na okraji společnosti získal Independent Spirit Award 2008. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Svojim charakterom dosť podobné ako novší francúzsky film L'enfant d'en haut, avšak Chop Shop ma bavil o čosi viac. Určite mal lepšiu atmosféru, no aj celkový spád a viacero zaujímavých zlomov v deji. Film Ramina Bahraniho majú proste v sebe ten náboj realizmu, aj keď za každým im proste niečo chýba. Možno by nezaškodila o čosi väčšia dramatickosť alebo pridanie nejakej vedľajšej dejovej línie, napr. tej z pohľadu jeho sestry. ()

0811 

všechny recenze uživatele

Alejandro, špinavý, 12ti-letý spratek, předčasně dospělý sirotek, zjistil, že život si musí zařídit sám a stává se z něj cílevědomý a tvrdý stroj. Pracuje v beznadějném rytmu v autoopravně na periferii Queens a snaží se postarat o starší sestru. Pomalu plynoucí děj a syrová atmosféra, vůně železa, olej a prach. Realistická kamera násobí intenzivní pocit a zdánlivě jednoduché, dokumentární, ale přesto extrémně silné a skoro hmatatelné záběry města staví Chop Shop do pozice totálního urban zážitku. Alejandro Polanco, Isamar Gonzales a určitě i ostatní představují civilní, přirozené a důvěryhodné herectví. Celá věc je velice poctivá a přímá. Jako mínus se tak může zdát snad jen mírná předvídatelnost odehrávajících se nezdarů a nespravedlnosti. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dodívala na Chop Shop, tak jsem soucítila s malým Alejandrem, protože jsem byla snad víc unavená než on po všech těch peripetiích, kterými si prošel. Velký chlap v uvozovkách s dětským srdíčkem Alejandro (děsí mě představa, že takových dětí nejen v Queensu je spoustu), bojující za trochu lepší život. Bral jakoukoliv práci, která se zrovna naskytla a kdo mu byl ochotný za ní zaplatit a přitom všem měl navíc starost o svou starší sestru Isahar. Tam se mně moc líbilo, jak byl v jeho výrazu obličeje jasně zřetelný jeho vnitřní boj a pocity s kterými se přímo rval, když odhalil tvrdou realitu týkající se jeho sestry. Vůbec všichni tam hráli naprosto uvěřitelně a zpracování dokumentární formou to ještě podpořila. Velmi zdařilý snímek. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků zachycených realistickou kamerou, v nichž je člověk nemilosrdně vhozen do spárů tvrdé reality a divák s otevřenými ústy čeká, jak se s touto životní zkouškou popere či nepopere. ~ Tentokrát sledujeme silný příběh dvanáctiletého sirotka Alejandra a jeho starší sestry, kterak si na světě hledají a dobývají své místo, sledujeme jejich zklamání, ale i radost z dílčích úspěchů a maličkostí, které nám život stejně tak přináší. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Aneb Ferda mravenec - práce všeho druhu. Film o dítěti s neuvěřitelným obchodnickým duchem a stejně neuvěřitelně děsnou sestrou. Jenže po půl hodině už je to nuda, vidíte jen to věčné plahočení, zklamání, rozhořčení, chvilkovou radost, ale kde nic, tu nic - prostě realita. Ale co tím chtěli tvůrci říct...je to takový paskvil, který by vyzněl mnohem přesvědčivěji jako dokument, ne jako příběh. Působí to celé nedotaženě. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama