Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krimi z prostředí Triád nás zavede mezi obchody s drogami, násilí a vraždy. Vše jde hladce až do chvíle, kdy je jeden z obchodů přerušen policií a jeden člen gangu je zatčen. Zatčeného a zkorumpovaného kolegu je zapotřebí zabít, proto se Lok Tin Hung a část gangu vydávají na policejní stanici vykonat popravu. Později se však ukáže, že zkorumpovaných členů je mnohem víc. Proti Lungovu gangu stojí jeden z nejvyšších členů, a to madam Soso společně se svým komplicem Fatem. Triády se začínají nelítostně vraždit mezi sebou a jejich řady se stále zužují. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (33)

tombac 

všechny recenze uživatele

V nesestříhané verzi film pěkně prokoukl a výtku o plochosti beru zpět, jelikož teď již nic nedrhlo a na gangsterku se silným hereckým obsazením bylo radost se dívat nejen co se týče akčních pasáží. Sestříhaná verze nás ochudila mimo jiné o část závěru (končí scénou před skladem) a většinu krvavých okamžiků, včetně poloviny Wu Jingova šermířského umění. K soubojům, respektive akčním scénám, se pojí hlavní výhrada, kterou ke snímku mám. A tou je zbytečně nadměrné použití rušivých stříkanců digitální krve, i v okamžicích, kdy stačilo použít umělou. Rovněž množství digitálních useknutých (ustřelených) končetin nevypadá moc vábně... Ale tím bych si tento jinak po všech stránkách slušný gangsterský nadstandard zkazit nenechal. Navíc Wu Jing je tu zatraceně cool vrahoun jako v Saat po long. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Vždycky si říkám: „Hodnoť film za to, co v něm je, a nebrblej pro to, co v něm nenajdeš." Jenže Fatal move se podle mě snaží být něčím, na co zkrátka nemá. Ale popořádku. Akční scény rozhodně z nejsou jedny z revolučních, ale já ocením i slušnou bojovku. Jenže je tu ono velké ale a to se jmenuje AMBICE. A ambice jsou pěkně zrádná věc, když máte k dispozici akční hvězdy, ale zároveň chcete natočit seriózní gangsterské drama. Takže tu máme akční scény s přehnaným násilím a zahlcené gore efekty, ale není to žádná estetika krásy či ošklivosti nebo symbolický přesah. Inu, proč ne, ale z dalších scén přímo trčí inspirování Election (někde je to přímo kopie :-), kde ono násilí mělo svůj smysl, ale tady je jen prázdně samoúčelné stejně jako "osudové" střetnutí postav, u nichž si o nějakých věrohodných konfliktech a vývoji můžeme nechat jen zdát. Co takhle příště místo efektů zaplatit slušného dramaturga? ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě takový moderní hongkongský "Kmotr". Gangsterka, kde jdou všichni proti všem, intrikují proti sobě jak můžou a do toho se občas řežou hlava nehlava. Vyprávění děje je však velmi chabé jako celý scénář. Mě osobně se spíše líbili akční scény, ovšem ta digitální krev mi vadí ... a přešel na ni celý Hong Kong v poslední době, viz např. "Gong Tau" apod. Není to špatný film, ale také žádná pecka a dalo se z něj vytěžit mnohem víc. Připadne mi, jako by hongkongská produkce v posledních letech ztrácela síly a na dynamičnosti ... Každopádně potěší stars jako je Sammo Hung, Simon Yam (mohl dostat více prostoru) a mladičký Jacky Wu, který zde slouží jako hlavní bojová síla a svým mečem seká vše, co mu příjde do cesty ... Závěřečný duel Sammo vs Jackie jsem nějak ani nepochopil, v rámci děje a filmu byl zcela zbytečný. Ale rozhodně potěšil, protože bylo na co koukat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se -převážně díky spoustě stejných herců- mohlo zdát, že se jedná o pokračování nebo prequel vynikající akční gangsterky "Zóna smrti" ale bohužel tomu tak není. Opět se zde rozehrává souboj policije a gangsterů ale v tomto případě se film více zaměřuje na stranu záporáků a po kvalitativní stránce se již zmíněné "Zóně" vůbec nevyrovná. Příběh není tolik zajímavý, postav je zbytečně mnoho a nejedna je naprosto zbytečná. Další problém je v nevýrazných hercích, kdy Simon Yam předvádí jednu z nejslabších hereckých poloh ve své kariéře, Sammo Hung se předvede až na konci a Jacky Wu mi více seděl jako bezejmený zabiják než jako metrosexuální (vzhledově skoro až homosexuální) gangster. Jediné co film drží trochu nad vodou jsou na první pohled slušné akční scény, kterých však není mnoho a sraží je okatě počítačová krev. Bohužel tentokrát se překvapení nekoná. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zacnem kladmi. Velmi lakavy je fakt, ze obsadenie v sebe spaja tri herecke generacie. Nova krv - Jacky Wu (Invisible target), sucasna elita - Simon Yam (Exiled) a stara skola - Sammo Hung (Prodigal Son). Kazda z tychto hviezd zastava vyborne vytypovanu ulohu. Jacky ako energicky a vystredny sidekick, Simon ako bossova prava ruka a Sammo ako stary a skuseny vodca triady. Po tejto stranke film naozaj fungue a film podporuju aj dalsi spolahlivy a casom overeny herci. Dalej je to vsak uz horsie. Gangstersky pribeh ma potencial, no je podavany dost nezazivnym sposobom, dejove zvraty nemaju grady a sceny, ktore by mohli tazit z hereckych kvalit zucasnenych ani zdaleka nevyuzivaju potencial. Strucne povedane - reziser to trochu nezvladol. Pocit nedokonalosti este umocnuju litre pocitacovej krvi a hromada samoucelnych brutalnych scen, ktore akoby zakrivali reziserovu neschopnost vytazit z filmu viac. Chvalabohu akcia je kvalitna a nieje jej malo, taze nuda sa k slovu nedostane. Trochu z krizkom po funuse prichadza uzasny zaverecny suboj Sammo vs Jacky, ktory sice vyzera akoby bol uplne z ineho filmu, no aspon trochu napravil nedobry dojem. Nevychadzam z udivu. Ako to ten Sammo robi ze aj v tomto veku rozdava rany ako zamlada? Koli nemu prizmurim oci a dam aj tu stvrtu hviezdicku. (7/10) ()

Zajímavosti (2)

  • Dvouměsíční natáčení odstartovalo 1. 8. 2007 a odehrávalo se výhradně v lokacích Hongkongu. (Conspi)
  • Původní koncept směřoval k vytvoření pokračování Zóny smrti (2005) s přímým zaměřením na filmovou postavu Samma Hunga. Po zvážení všech kladů a záporů režisér tuto variantu zamítl s důvodem značných omezení především, co se týče jeho záměru znázornění vztahu mezi filmovou dvojicí Lin Ho-lungem (Sammo Hung) a Lok Tin-hungem (Wu Jing). (Conspi)

Reklama

Reklama