Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Tahmeena zatoulá na Johnovu farmu v opuštěné části Austrálie, nemá John příliš na výběr a vezme ji domů. Tahmeena je ilegální imigrantka, neumí anglicky a někdo ji brutálně zbil. John se ještě stále nevzpamatoval ze smrti manželky a nemá náladu na žádné návštěvníky. Přesto se rozhodne, že ji u sebe nechá, dokud se neuzdraví. Tak začíná příběh nedobrovolného sbližování dvou cizích lidí, kteří se postupně učí navzájem komunikovat a hledat k sobě cestu. Ale ti, kteří si myslí, že jim Tahmeena patří, ji už hledají a nemíní odejít bez ní. Remake holandského filmu Polská nevěsta, nominovaného na Zlatý glóbus.
[Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Možná, že oficiálně je to nekončící nebe, ale pro mě to bylo nekončící PEKLO! Tohle téma se prostě dalo zpracovat daleko svižněji, zábavněji a sympatičtěji. Hlavní postavy mají bohužel charisma o velikosti piškotu, McInnes působí nepříjemně a neurvale a Monic Hendrickx zase ... nijak. Celé je to takové velké nic zabalené v pěkné krajině a docela poutavém začátku. Nic víc. Jo a kdyby distributoři věnovali filmu alespon deset minut, tak by věděli, že je to "nedokončené" nebe. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Poslední čtvrthodinku, jakoby vystřiženou z laciného béčkového thrilleru, která dokonale shodila poctivě budovanou atmosféru úvodních sedmdesáti minut ignorovat nedokážu. Navíc doslovný happyend je rovněž na facku. A tak pěkné komorní drama o sbližování dvou ztracených duší to mohlo být. Nakonec tedy především za sympatické ústřední duo ty tři umorousané hvězdy dám. 60% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekončící nebe jsem začal sledovat jen ze zvědavosti, s tím, že ho pár minutách vypnu a půjdu spát. Prvních pár minut, nepříliš vzdáleně připomínajících nějaký drsný australský horor (Wolf Creek), mne ale přimělo zůstat. Zbytek se odehrává v docela jiném, přesto stále velmi poutavém duchu – atypické, takřka bezeslovné sbližování dvou ztracenců. Jednoduchá symbolika (to nebe je dle původního názvu spíše nedokončené než nekončící), pěkné australské scenérie a v nejpřesnějším slova smyslu hořkosladký konec. Právě poslední vteřiny, vystihující v jediném stoupajícím záběru tolik pravd, mi brání jít pod čtyři hvězdičky, zbloudivší nejspíš také z dalekých končin. 75% ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle překlad názvu bez znalosti kontextu. Nedokončené nebe = puzzle nebe, které ještě začala stavět zemřelá manželka. Vděčné divácké téma sbližování zanedbaného lidem nepřátelského morouse a Afgánky, která neovládá ani nejmenší základ angličtiny a kterou jinak čeká buď nelidský úděl prostitutky nebo vězení a v tomto případě, kdy policajt je její hlavní trýznitel tak moc šancí nemá... Remake http://www.csfd.cz/film/91569-poolse-bruid-de/ ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama