Reklama

Reklama

Fitna

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Nizozemsko, 2008, 17 min

Režie:

Geert Wilders

Obsahy(1)

Kontroverzní a značně kriticky, až negativně pojatý krátkometrážní snímek na téma islámského fundamentalismu a islamizace je dílem kontroverzního nizozemského politika Geerta Wilderse. (Jenda)

Recenze (63)

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Samořejmě velmi sporné, dokument je to vpodstatně bezcený ale je to reflexe extremismu na jedné straně extremismem na druhé straně, což může mít velmi zlé následky, ale ať už je váš názor jakýkoliv, tohle je svoboda slova a každý má právo tento film vidět a sám si utvořit názor. Pokud by měl být zakázán, znamenalo by to krok do doby temna a nezáleží na tom zda křesťanského nebo muslimského, osobně v tom nevidím rozdíl. ()

noctambule odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuhle výtvoru bych mohla udělit hvězdy jedině tehdy, pokud by to bylo myšleno jako názorná ukázka manipulace, jak prase. Odpovídat islámským radikálům stejným tónem nemá smysl, jenom to zbytečně provokuje. Wilders jen dokázal, že se od "svých protivníků" nijak neliší. Oba tábory mají stejný slovník, ale leží na opačných stranách. Líbí se mi komentáře od Niktoriuse a Isherwooda. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Takový dokument jsme potřebovali, bohužel ho asi většina lidí kvůli "tolerantní" vrchnosti neuvidí. Nejvíc na mě zapůsobilo těch několik vět na konci. Geert Wilders je hrdina, že se k něčemu takovému odhodlal a já si ho za to vážím. No a co, že je to podáno příliš jednostraně a agitačně ? Je třeba si uvědomit proti čemu stojíme. Snad se nedožiju doby, ve které to u nás bude vypadat tak jako v Holandsku. Zkuste si v některé ortodoxní muslimské zemi postavit maličký kostel....ale oni si u nás mešity můžou stavět kde se jim zlíbí. Možná jsem si ten film ani neměl pouštět, bude se mi těžko usínat. ()

Zajímavosti (4)

  • Holandská televize tento snímek odmítla odvisílat, a ve Spojených státech byla stránka, kde byl film vystaven zablokována. (jonyyy)
  • Tuzemská Nacionalistická Národní strana nabídla Geertu Wildersovi, že tento protiislámský film zveřejní na svém webu, což se nelíbí českým politikům, kteří v tom vidí bezpečnostní riziko pro občany ČR. (jonyyy)
  • Kvůli úrážení islámu byl na Geerta Wilderse vyhlášen džihád a bylo na něj spácháno několik neúspěšných atentátů. (Wixim)

Reklama

Reklama