Reklama

Reklama

Zhong ai

  • Hongkong 塚愛 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Wai (Yung Yung Yu) a Ming (Shawn Yue) se znají již řadu let a nyní spolu tvoří spokojený mladý pár, vychovávající, po smrti rodičů, Wainu malou sestru Ping. Jenže jak to tak bývá, štěstí nikdy netrvá příliš dlouho. Jednoho dne je Wai diagnostikována invazivní rakovina slinivky břišní, přičemž šance na její přežití je mizivá. Přesto se ale ona a ani její přítel nehodlají jen tak vzdát. Postupující rakovina však o sobě s každým dnem dává více a více znát a na Wai i Mingovi se podepisuje čím dál větší psychická zátěž. Ming se snaží před Wai chovat vždy silně a vyrovnaně, přičemž ale, sotva se za ním zavřou dveře bytu, má co dělat, aby se příšernému tlaku nepoddal. Jenže podobně je na tom i nemocná Wai, která se snaží svou bolest co nejvíce před ostatními skrývat. Jenže jak dlouho se jim podaří vzdorovat, než je oba zákeřná nemoc a psychický tlak zničí a spolu s nimi i jejich dosud pevný a stabilní vztah? A je skutečně rakovina to jediné, čeho se musí bát? (EMIA)

(více)

Recenze (3)

tombac 

všechny recenze uživatele

Mingovi pomalu umírá manželka na rakovinu a v nové práci se do něho zakouká atraktivní nadřízená. Nacházíme se v mysteriózním dramatu, takže je jen otázkou času, kdy se tenhle abnormální trojúhelník zvrhne... Bohužel se zápletka zvrhne v očekávatalné a mě osobně neuspokojující zakončení a všechny ty pangovské audiovizuální prostocviky sloužící k lekání a navození tajuplna rychle vyšumí. Co na tom, že mix znepokojivých potemnělých záběrů, výrazného hudebního podmazu, rychlého střihu a náhlého zadunění, funguje nějakou dobu minimálně chvalitebně, když příběh (už vzhledem ke spoilerovitému anglickému názvu) nemá čím překvapit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní poetické horrorové romantické drama, které vlastně není ani tak horrorové (i když Mingova závěrečná katarze je lehce mrazivě nechutná), jako spíše podivuhodné (mysteriózní není zrovna moc trefný výraz). Asi nejlepší film bratří Pangů, s kterým jsem měl tu čest. Je to krásně melodické, melancholické, dramatické, napínavé, dá-li se použít ten výraz, poutavě odvyprávěné a chytlavé, a to všechno navzdory tomu, že je to vlastně zcela neoriginální a hodně předvídatelné. Má to zajímavou kameru a hodně dobrou hudbu. Ústřední trojice to zvládá poměrně dobře. Docela mě to chytlo. 3,5* ()

Reklama

Reklama