Ali Baba a čtyřicet loupežníků (TV film)

• Francie

Ali Baba et les 40 voleurs

Ali Baba a štyridsať zbojníkov

Akční / Drama / Dobrodružný

Francie, 2007, 2x90 min

Pierre Aknine

Rozpočet €10miliónov║ Fakt úlet, ktorému by pasovala dĺžka tak 90minút, takto sú tie 3hodiny fakt nebezpečne smrtiace. /15%/(4.1.2010)

• Kwaichi

Nebol to najhoršie spracovaný príbeh o Alibabovi a čarovnej jaskyni plnej pokladov, no na môj vkus zbytočne príliš dlhé.(27.6.2011)

• Diamant

Niektoré scény sú fantastické, napríklad: let na lietajúcom koberci, príchod 40 zbojníkov k jaskyni. A tak je veľká škoda, že aj s ostatnými časťami filmu to tak nie je.(4.1.2010)

• Angelino

Skôr ľahká komédia ako akčná dráma a ani nie veľmi dobrá. Skrátiť na polovicu a mohol by to byť priemer.(27.6.2011)

Veľké prekvapenie! To, čo na prvý pohľad vyzeralo na lacné C-čko (hehe) sa premenilo na celkom vydarený počin. Neznámi herci, ktorí však vzali svoje role naozaj do rúk a netradičné spracovanie príbehu (neviem, ale ja som si vždy myslel, že Ali-Baba je mladší :)) by tomu vyniesli možno až 4*, avšak to by film nesmel byť dlhý ako ruská hymna. Takže plne zaslúžených 5,5/10 PS: Ahoj ja som Ali-Baba! A ja som Ivan. Chlap! ;)(27.6.2011)

Variácia na jeden z mnohých príbehov, ktoré Šeherezáda rozprávala počas Tisíc a jednej noci. Zaujalo ma modernejším a voľnejším spracovaním, vtipnými scénkami aj prepojením Orientu s Franskou ríšou Karola Veľkého. Farebnosť, prostredie aj herci sú tiež plusmi. Problémom snímku ale je, že že zatiaľ čo začiatok a priebeh má pomerne svižné tempo, čím bližšie sa dostávame k záveru, akoby si autori až vtedy uvedomili, koľko postáv do snímku vložili a snažia sa rýchlo dorozprávať ako všetci skončili, skôr než padne posledná klapka.(10.9.2011)

• Mazmen

Klasický TV dobrodružný film z orientu, který má být rozdělený na 2 díly. Jelikož jsem se na to díval na TV Markíza, která to vysílala v kuse, tak už jsem se začínal po 2 hodinách docela vrtět a přemýšlel jsem zda to nevypnu. No vydržel jsem to, ale řekl bych že jednou mi ten film stačil.(4.1.2010)

Celkom slušné, vtipné, ale fakt naozaj dlhé, asi dvakrát som pri ňom zaspala a teda nič mi neušlo....zostrihat, zostrihat...(27.6.2011)

• dogma97

Hm, taková pohádková kostýmní komedie. Pravdaže ne pro děti, na to se tam příliš často podřezávají krky. No, moc jsem se nebavil...(24.3.2012)

• PekoK2

Určite slabšia verzia slávnej rozprávky, škoda že sa novodobý režiséri nedržia podľa knižného vydania. Príde mi to slabé vo viacerých smeroch, hlavne nedodržanie a celkové spracovanie deju. Na môj vkus málo čarovných efektov a scén s akciami slávneho čarodeja. Celkovo to je pre modernizované a v druhej časti filmu uponáhľaný dej. Chýba mi tam hlavne taká typická charakteristika rozprávky, aby som mal z pozerania zážitok ako malé dieťa.(12.2.2012)