Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě nejlepší kamarádky se vydávají do Maroka. Jedna, aby se seznámila s budoucím manželem, kterého jí domluvili rodiče. Druhá, aby našla svého otce... Osmnáctileté dívky, v Amsterodamu žijící Maročanka Dunya (Maryam Hassouniová) a místní Desie (Eva van de Wijdevenová), jsou navzdory propastnému rozdílu v původu i povaze nejlepší kamarádky. Dunyina tradiční marocká rodina není zrovna nadšená jejím přátelstvím s Desie, ordinérní peroxidovou blondýnou, vždy spoře oděnou a rozjuchanou. Těsně předtím, než Dunyinii rodiče (Rachida Iaallala, Mahjoub Benmoussa) odvezou svou dceru do Maroka, aby tam sjednali její svatbu, zjišťuje Desie, že je těhotná, a rozhoduje se, zda jít na potrat. Ve svém zmatku se vydává za Dunyou do Maroka, kde chce hledat vlastního otce, který před osmnácti lety zamířil z Holandska právě do Casablanky. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (8)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - VARIETY CRITICS´ CHOICE - Dny Kritiků Variety - 60%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.46/229 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání dobré, ale silně pochybuji o tom, že bych skákala nadšením, kdybych si někdy v budoucnu chtěla zopakovat tohle pohodové dámské putování Marokem k vlastním kořenům. Podle mého názoru nemá film potenciál oslovit širší veřejnost, i když na festivalu v Karlových Varech kdysi zřejmě diváky zaujal. (55%) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Veselá dámská road-movie, kde si užívají radosti a starosti dvě zapřísáhlé kamarádky. Zajímavostí je, že jedna, Maročanka Dunya, pochází z muslimské rodiny a druhá, místní Desie, z té obyčejné. Oni se navzájem respektují, ale muslimská rodina je vzteky bez sebe. Scéna, kdy všichni sedí zahalení v tmavém oblečení ve viditelném vedru na pláži a pohoršeně se dívají a komentují Desie v bikinách, přičemž zakáží Dunyi s ní kamarádit a nařídí aby Desie odešla, ve mě vyvolalo jenom odpor k muslimům. Na druhou stranu by mě také zajímalo, jestli některé scény, které zesměšňují muslimské zvyky, tuto komunitu nepřivádí k nepříčetnosti. Film je však jinak velmi povedený. Zabývá se běžnými životními problémy ve vztazích a těhotenstvím. Dokáže pobavit a vcelku i osvěžit. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu tu diváckou cenu na KVIF. Podprůměrný film plný hluchých míst a malých nelogičností. A čím dál víc začínám být alergický na téma dívky / ženy, které jsou před potratem, a pak dají v posledním okamžiku přednost si dítě nechat. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Pohodovej filmeček. Hlavní dvojka sympatická i když střelená (hlavně postava Evy van de Wijdeven). Úvodní střet kultur v Maroku dobrý a dál to bylo velmi koukatelný. 80 %. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to velmi zdlouhavé a upištěný , ubrečený hlas Dunye (Terezie Taberyové) rval po celou dobu uši. Je to zajímavý nápad promíchat dvě kultury, ale kromě prostředí, mě nic jiného nezaujalo. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno