Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O tom, jak až rozvod přesvědčil manžele, že se mají doopravdy rádi. C. Grant a I. Dunn v prvním ze tří společných filmů. (KIT.HL)

Recenze (38)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nahá pravda po divákovi žádá nemožné: představit si, že by se nějaká žena na světě dobrovolně zbavila manželských okovů s Cary Grantem a vyměnila ho za nějakého Ralpha Bellamyho. Tůdle. Ale když se smíříte s tím, že v téhle premise tato komedie směřuje do žánru sci-fi, můžete si začít vychutnávat scény z manželského života, v němž se rozvádějící pár zasnubuje s jinými, provokuje, decimuje, hádá, usmiřuje, manipuluje, to vše s přesnými hláškami, mimickými hrátkami, vypointovanými řechtadly a chemickými explozemi. A scéna, kdy Cary otvírá dveře, aby se za svou chotí nenápadně vloupal, a zlotřilá kočka mu je z druhé strany zavírá packou, mě rozesmála k slzám. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Prvá spolupráca Irene Dunne s Cary Grantom, určite lepšia ako "My favorite wife" ktorá sa pokúsila zopakovať, neúspešne, tento. "Cirkusové" zvieratká, Mr. Smith a čierna mačka sú super a na film nezabudnem hlavne kvôli dvom úžasným scénam. Cary a Irene bojujúci o priazeň Mr. Smitha a jazda na policajných motorkách po "nehode" :) Skutočne som sa nasmiala a jediné, čo ma mrzí, že Carymu sa taký vtipný nezdal. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, že Caryho romantické komedie s Katharine Hepburn se nedají dohnat, ale Nahá pravda mě vyvedla z omylu. V kontrastu s dnešními vyčpělými romancemi je úžasné sledovat, jak brilantní byly scénáře (rozuměj improvizačníschopnosti herců a režiséra) v třicátých letech. Narvané gagy a slovními přestřelkami až po strop, ještě stíhaly zapracovat do příběhu eskapády zvířecích mazlíčků, a přitom nikdy nevypadly z rytmu upřímné romantiky. Obzvlášť závěrečný dialog krásně symbolizuje nevyčerpatelnou originalitu, která obohacuje hollywoodské pozlátko. Doporučuje šest z pěti romantiků. P.S. Carymu Grantovi stačí jenom sedět u stolu a tvářit se nenápadně, aby člověka spolehlivě rozesmál. Tomu já říkám komediální talent ;) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Některé screwballky do toho pálí naplno od prvních vteřin, jiné s postupem času gradují a divácký prožitek tak šroubují postupně. To je případ The Awful Truth. První desítky minut se tváří jako taková běžná romantická vztahovka s občasnými vypointovanými vtipnými dialogy. Když se ale u soudního přelíčení začne rozhodovat o tom, u koho zůstane ten rozkošný malý nezbeda bydlet , je načase zpozornět. The Awful Truth totiž začně s postupujícím časem vytahovat tak zábavné a šílené karty, že až se vzpamatujete, uvědomíte si, že sledujete dokonale ujetou podívanou na úrovni Bringing Up Baby. Je zajímavé, jak dokázal být tehdejší hollywoodský mainstream syrově nekompromisní, dynamicky ujetý a i sexuálně explicitní. Navíc schopnost, jakým to vše dokázal zakomponovat do jednoho funkčního celku, je při pohledu na dnešní produkci o to víc obdivuhodná. 9/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásný film, kde je zase jednou strašně moc vidět, jak je důležitá chemie mezi herci a samozřejmě i mezi herci a jejich režisérem. Leo McCarey ukazuje, jak je dokonalým režisérem pro komedii a jak dokáže vést hvězdy k tomu, aby vás skutečně bavily. Jedna z těch komedií, které jedou a nezastaví se a vás baví se dívat každou minutu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Cary Grant později vzpomínal, že Irene Dunne byla "nejvíce sladce vonící herečkou", s níž kdy pracoval. (Babous)
  • Za necelý měsíc si film vydělal sám na sebe a na zisku překročil hranici půl milionu amerických dolarů hned v prvním kole promítání. (Pavlínka9)
  • List The New York Times film nazýval „jednoznačným návratem k základům komedie, která působí tak originálně a odvážně.“ (Pavlínka9)

Reklama

Reklama