Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Američanka Lola (Laura Ramseyová) touží po kariéře břišní tanečnice, a když se dostane do Káhiry, kam přiletí za svým přítelem, vydává se po stopách slavné egyptské tanečnice Ismanah. Chce ji totiž požádat, aby ji zasvětila do svého umění.  Hrdince francouzsko-kanadského komediálního dramatu Lole je pětadvacet a touží po jediném - stát se břišní tanečnicí. Kvůli tomu se přestěhovala z rodného Wisconsinu do New Yorku, ale místo oslnivé kariéry dělá nudnou práci a jedinou příležitostí je pro ni vystupování ve striptýzovém klubu. Jednou jí kamarád ze sousedství, egyptský gay Yuseff, promítne staré video z vystoupení svůdné břišní tanečnice Ismanah, jež bývala proslulou egyptskou hvězdou. Zanedlouho se Lola setká s pohledným Zachem z bohaté egyptské rodiny, který studuje ve Spojených státech. Přeskočí mezi nimi jiskra a dívka se rozhodne odletět za svým milým do Káhiry. Mladík tím sice není nadšen, ale ona propadne kouzlu tohoto velkoměsta a rozhodne se najít Ismanah. Chce ji požádat, aby jí dávala lekce, a přitom odhalí nejen tajemství orientálních tanců, ale také minulost slavné tanečnice. V hlavní roli Laura Ramseyová, režii má Nabil Ayouch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Václavička 

všechny recenze uživatele

Film na který jen tak náhodně narazíte v televizi. Nepodíváte se na něj, protože Vám ho někdo doporučil. Tak se to stalo mě. Překvapivě dobrý film. Příběh trochu slabší, ale břišní tance v podání Laury Ramseyové...skvostné. Závidím jí snad úplně všechno, protože na pohled, je tahle holka prostě dokonalá. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád prostředí břišních tanců a na záznam z představení břišních tanců bych se asi nevydržel dívat déle než pár minut, ale tenhle film mi k mému údivu naprosto parádně sedl a má averze vůči orientálním tancům byla pryč. Už od začátku se totiž jednalo o zajímavý příběh, celé to začíná v New Yorku, kdy nejlepší kamarád (pocházející z Egypta) Loly, jejímž snem vždy bylo živit se tancem, jí ukáže záznam tance egyptské břišní tanečnice, která Lole učaruje. Do toho se Lola zamiluje v New Yorku do studenta z Egypta, jenže on odjíždí do své vlasti, ona jede za ním, on jí nechce a ona se začne učit břišní tanec. Ač to může vypadat lacině, tak přece jen je to z mého pohledu hodně zajímavý příběh ze zajímavého prostředí a v tomhle případě mě ani nezajímá, nakolik se to celé může blížit realitě, já jsem tímto filmem prostě unesen a považuji ho za hodně zajímavé a kvalitní dílko, se kterým stálo za to strávit svůj čas. A to nejen kvůli zajímavému příběhu, ale také kvůli sympatické hlavní hrdince. Laura Ramsey je prostě krásná ženská a dobře se na ní koukalo a k tomu i perfektně zahrála svou roli. Stejně tak mi byli ale sympatičtí i ostatní herci ve větších rolích a dohromady je tohle jeden příjemný film, který se mi líbil, a z toho důvodu uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Reklama

shereen 

všechny recenze uživatele

UFFFFFFF ... tak to bylo skutečně příšerné. Orientální tanec je můj denní chleba a do Egypta jezdím tančit každý rok. Kdybych předváděla to, co hlavní protagonistka, nevydělala bych si ani na slanou vodu. Navíc prostředí orientálního tance v Egyptě vypadá skutečně naprosto jinak. Chápu, že tyto detaily asi nikoho nezajímají, ale pro mě to byla naprostá tortura. Obzváště ten taneční battle mezi blbou blondýnou a vulgární slonicí. ()

Elkesar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka je neskutečně naivní a hloupoučká. Ale co se týče předvedení arabského světa a choreografie samotné herečky musím uznale přikývnout, není to odpad. Sic je pravda, že kdyby jela evropanka sama do Egypta a ubytovala se v nějakém slumu, tak by brzo skončila v nějaké bordelu, případně znásilněná a zotročená, ale to pominu, nějaké pokusy tam byly a vzhledem k tomu, že film není artový tak se ani udát nemohly:)) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Naivní americká tanečnice Lola ocitající se v zemi, která má jinou kulturu, zákony a hierarchii postavení ve společnosti než její rodná hrouda. Jejím snem je naučit se místní orientální tance, k čemuž ji má dopomoci slavná, ale osudem zatížená břišní tanečnice Ismanah. Komediální drama made in Francie & Kanada s americky pohádkovým tématem, nádechem orientu a sladce sympatickou hlavní hrdinkou……..to jsou, ale bohužel všechny hlavní atributy a to uznáte je tak trochu málo:( ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama