Reklama

Reklama

Ren she da zhan

Trailer
Tchaj-wan / Hongkong, 1982, 82 min

Obsahy(1)

Katastrofický horor vypráví o obchodníkovi Changovi, který staví v Hongkongu novou 17patrovou budovu. Při výkopových pracích pro základy dělníci narazí na tisíce hadů. Chang, kterého tlačí termíny, se rozhodne pro drastické jednání. Nechá všechny hady, dokud jsou v jámě, na místě pozabíjet. Chang sice termín stavby stihne, ale lidé, kteří se do nových prostorů brzy nastěhují, jsou napadeni další tisícovkou pomstychtivých a jedovatých hadů! (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že jeden z nejlepších fláků o plazech vyskočí právě z Hong Kongu. Film se sice nevyhnul jejich šílenému humoru, ale naštěstí nedostává tolik prostoru, a místo toho se soustřeďuje jen a pouze na hady. Těch je tu opravdu neuvěřitelné množství, dostanou se všude a jsou ochotní zabít každého. Kvůli stavbě hotelu totiž bylo jejich hnízdo brutálně zničeno a oni se teď rozhodli pomstít. Hadi se dostanou do budovy a masakr může začít. Calamity of Snakes vám nedá spát. Je zde pobito, rozčtvrceno, vyvrhnuto a spáleno tolik plazů, že si budete zákonitě klást otázku, proč tenhle film vlastně vzniknul. Tolik násilí na zvířatech se vskutku nevidí, vážně humus. Místy se díky zmatenému střihu asi trochu ztratíte, hlavně při útocích plazů na lidi, kdy pořádně nevíte, odkud ten had přiletěl. Správně, přiletěl... drtivá většina ataků totiž probíhá v tom smyslu, že filmový štáb na vás hází hejna syčáků a vy se snažíte náporu odolat, i když marně. Objevuje se tu pestrobarevná škála různých druhů hadů, ale divákovi nejvíc utkví v paměti obrovský hroznýš, který lítá vzduchem a ovládá kung-fu! Jo, je to síla a ke všemu myšlená vážně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měřítko teroru je v Calamity of Snakes v rámci porovnání takřka se všemi konkurenčními animal attack horory úplně mimo tabulky. To jsem fakt asi nikdy v životě neviděl, kdo má fóbii z hadů, tak to buď velmi brzo vypne, nebo umře. Na druhou stranu, dnešníma očima to bohužel není zrovna dobrý film. Srandovní herecké výkony, nemístný humor, mizerný střih, při útocích na oběti ty hady evidentně někdo zpoza kamery hází ... samostatnou kapitolou pak je zabíjení reálných zvířat při natáčení, na to nechci koukat dnes a nechtěl bych na to koukat ani v roce 1982. Morálně odpad, filmovou kvalitou ledva za dva, hororovej dojem klidně na čtyřku, tak si vyberte. Seriózně pojetý remake bych bral všema deseti. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

=PRI NAKRÚCANÍ TOHTO FILMU NEBOL ZRANENÝ ŽIADNY HAD= hmmm... čo povedať. po zhliadnutí tohto filmu môžem povedať, že som už videl asi všetko :))) ... On ten film sa nedá brať príliš vážne a asi sa tak ani brať nemá... veď ono lietajúci kung-fu pytón sa nevidí každý deň :) ... Neviem čím to je, ale mňa táto blbosť fakt bavila. Film je to v podstate bez akéhokoľvek deja...scenár je taký aký je... o hlbokomyseľných dialógoch ani hovoriť nebudem... Ale je to tak neskutočne zábavná kravina, že musím hodnotiť kladne. Pre človeka čo má rešpekt z hadov je to fakt chuťovka. Žlťáci sú šialenci :))) ()

stereolab 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha "kung fu" asijské produkce,ale jeden z mála nezapomenutelných.Spíše než kung-fu bych to ale nazval "snake-fu".V hlavních rolích totiž nevystupují herci,ale hadi všeho druhu.A všichni jsou velmi rychlí a nebezpeční.Film se odehrává v nově postaveném hotelu,kde již při jeho stavbě dělníci narazí na jámu plnou hadů,načež všechny tyto tvory bez milosti zmasakrují.Hotel je postaven a nikdo z prvních hostů hotelu netuší,co je čeká...Nutno říct,že herci ve filmu jsou vesměs špatní,najde se sice i pár humorných scén,opravdu dobrá je scéna souboje hadího muže s obrovským hroznýšem,ale převážně jde o brutalitu všeho druhu páchanou na plazících se tvorech-hadi jsou zde zaživa čtvrceni,kucháni a spalováni.Snuff dostával tehdy v Hong Kongu zelenou.Ochránci a milovníci zvířat,převážně plazů...tomuto filmu se zdaleka vyhněte. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu šílenej zážitek tenhle film!! Něco takovýho jsem nikdy neviděl a pochybuju, že něco takovýho ještě někdo někdy natočí. Asijská "divoká "cinema" ve své nejryzejší podobě!!! Sám za sebe musím říct, že nemám vůbec rád násilí na zvířatech. Je mi jich přirozeně líto. Neschvaluju samoúčelné týrání zvířat a jejich zabíjení. Otázkou je, jak moc samoúčelné je zabíjení hadů v tomto filmu. Stejně tak otázkou navždy zůstane, jestli takový film vůbec měl (a jak mohl ????...) vzniknout??? Já nevím ... Odpovědět si na to nedokážu. Při pohledu na dupání po hadech, jejich přerážení motykami, katanou, jejich párání, pálení plamenomety apod. se mi fakt svíralo srdce a žaludek. Odpornost!!! To je bez debat. V tomto filmu je zabito podle mne několik stovek hadů strašně krutým způsobem!!! Jak mohlo tohle projít, absolutně nemám potuchy a docela by mne to zajímalo... Jenže druhá stránka věci je, že ten film je opravdu dobrý a v rámci asijské šílené produkce rozhodně patří do toho lepšího, co zde vzniklo. I když zde máme tradiční trapný humor, na který jsem již zvyklý, film opravdu dostojí zařazení do žánru horor. Zhnusení, šok, odpor a strach. Mix všech těchhle pocitů ve mě tento film vyvolal. Navíc nikdy jsem neviděl pohromadě tolik hadů!!! (Kromě Indiana Jones ...) Opravdu stovky hadů ve velkých hotelových místnostech a mezi nimi se válejí herci ... to mi hlava nebrala!! Vlastně mi hlava nebrala celý film... Film má výbornou atmosféru, hudbu, kameru, střih ... Prostě jako film je to kvalitní, akorát těžce kontroverzní. Smozřejmě, musíme přistoupit na hru, že hadi umí skákat a ten Boa na konci nebyl gumový ... Moje hodnocení je za film, svůj účel splnil na 100%. To, co se v něm děje, je již jiná věc ... ()

Reklama

Reklama