Megastavby (TV seriál)

• Velká Británie

MegaStructures

Dokumentární

Velká Británie, 2004, 50 min

Paráda. Perfektný seriál o tom ako najlepší inžinieri na svete postavili diela, ktoré sa zdali byť nemožné. Aj napriek všetkým tým problémom to vždy dotiahli do úspešného konca. Tento dokument vám poskytne spústu zaujímavých informácií a ostanete možno ako ja v nemom úžase ako to bolo vôbec možné.(3.11.2008)

Zaujímavý výlet do sveta architektúry. A konečne nejaký originálny aj pútavý dokumentárny počin. (80%)(23.11.2010)

Dělám ve stavebnictví a megastavby mě prostě fascinujou. Rozhodně zábavnější, než nějaký kérky, auta, motorky nebo fotbal...(31.3.2009)

Síce televízny dokument, ale o to viac zaujímavejší o technike,architektúre, plný informácií ,pri ktorom sa nudiť nebudete.(17.12.2008)

Veľmi zaujímavý dokumentárny seriál.(15.9.2009)

Ju, seriál s povedl, a co teprve ty stavby :).Žádné zmatené střihy či nadbytečné zoomování. Viděl: Most šejka Zayda.No teď sjíždím třetí sérii a to je hodně plytké...(8.5.2010)

O důležitosti takovýchto filmů bych zde rád zavedl debatu. Pro nás v ČR, kteří jsme vzdělaní avšak neznalí největších věcí svět, nás to posune vpřed. Když uvidí někdo z nás takové zázraky, může ho to posunout k novému cíly a k touže vytvořit něco ještě většího. Je to obrovský impuls pro naše mládí a pro mě. Pro naši budoucnost. Posuneme se dál. Až budu bohatý nechám o svých velkých věcech dělat dokumenty, abych zajistil budoucnost naší země a zajistil větší a rychlejší posun. Vzdělání je nejdůležitější. Ti co ho mají, dokáží vytvořit mnohem větší účinnost. A to pro všechny. Pojdme do toho, do naší skvělé velkolepé budoucnosti i díky tomuto dokumentárnímu cyklu. Díky za něj. 5 hvězd jako mé poděkování.(8.2.2009)

Pri tých dokumentoch si uvedomujem, aké peniaze sa pohybujú v tých najbohatších štátoch a čo sa za ne dá kúpiť. Mne by trebalo opraviť strechu na dome :D napíšem im list.(27.12.2009)

Velice zajímavý dokument, perfektně zpracovaný a ikdyž se jedná o stavby tak je poutavý!(9.7.2010)

Niečo ako Guinessova kniha rekordov ale len v stavebníctve. A to si každý rád pozrie.(29.9.2009)

Vcelku podarený seriál s dobrou minutážou, niečo na nedeľné odpoludnie. Stavby a diela, ktoré tu uvidíte stoja naozaj za pozornosť, poklona tvorcom, ktorí nechali na seriáli nemalý kus života aby nám priblížili čo všetko dokáže ľudské úsilie vytvoriť. Hodnotenie: 80%(29.12.2009)

Tento dokumentárny seriál mi dal veľa poznatkov, či už takých čo sa mi zídu, alebo nie... Nikdy nie je na škodu dozvedieť sa niečo nové a obzvlášť také, čím sa prezentuje tento dokument.. také kolosálne, čo nedokáže človek vytvoriť za deň, ale svojou snahou a vytrvalosťou tvorí mesiace, ba až roky .. Skláňam poklonu pred týmto dokumentom, lebo mi dal dosť ... :-)(3.12.2011)

Je to nádherný seriál, pri ktorom často len nemo krútite hlavou s otázkou : Je to možné? Neskutočné kúsky dokázali architekti, dizajnéri, konštruktéri, technici, .... a hlavne klasickí robotníci. Všetkým patrí obrovská poklona..:)) ALE z môjho osobného pohladu si myslím, že tam chýba trošku kritiky hlavne na majitelov tých stavieb, za aké malichernosti sú schopní vyhodiť miliardy dolárov a to len kvôli tomu aby boli v niečom naj... Majú síce nádherné stavby, ale mohli byť trochu skromnejší a hlavne aby na to svoje obrovské zasahovanie do prírody niekedy nedoplatili...(19.9.2010)

To iste ako Rekordy živočíšnej ríše, len s tým rozdielom, že toto dokázal vytvoriť Človek a nie príroda sama :)(15.11.2010)

Dokumenty o zrození obřích staveb na celém světě uchvátily i mě jako člověka bez veškerého zájmu o architekturu a stavebnictví jako takové. Bravo!(9.8.2008)

Skvelé. Veľmi zaujímavý dokumentárny seriál o MEGAstavbách.....nemám slov...paráda. Niektoré diely si môžete online pozrieť tu.(11.6.2011)

Dokument ktorý vám predstaví od konštrukcie mostu až po väznicu. Veľmi zaujímaví seriál ktorý si vždy rád pozriem.(9.8.2010)

Vynikajúci dokument o tom čo dokáže ľudská myseľ a šikovnosť, hlavne letisko v Šang Haji je úžasné....9/10(5.1.2012)