Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Citovo veľmi prázdny film zaoberajúci sa veľmi dôležitým problémom dnešnej doby - rýchlo sa končiacimi manželstvami. 40-dňová príručka od otca ako nájsť opäť vieru v Boha, ako nájsť vieru v seba samého. Avšak rady podané plocho, bez hĺbky, medzi otcom a synom prázdno ako v priepasti. Za odvážny výber tematiky však prihodím hviezdičku. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Táto kresťanská agitka má na CSFD 69% ???? Svet sa na kravskú riť obracia! Absolútne odpadový film, vhodný na premietanie v manželských poradniach, alebo na stretnutiach mladých kresťanov ako predpríprava na tento posvätný a hlavne CELOŽIVOTNÝ zväzok. To, že mladému požiarnikovi kibicuje do manželstva foter dôchodca a pre radu chodí za mamičkou už považujem len za zlý žart! Možno som sa v komentári až moc rozohnil, ale je to tým, že akúkoľvek agitku, nech už je pravicová, ľavicová, kresťanská, hare krišna, alebo hoci aj scientologicko - budhistická z tej duše nenávidím a filmy s jej nádychom z veľkej časti posielam do odpadu. Tam patrí aj táto silne naivná snímka. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Geniální film, kterému nic nechybí k dokonalosti a který si mě připoutal a nepustil. Takhle nějak má vypadat originální a zajímavý film. Ač je film o hasičovi, tak jeho profese netvoří hlavní děj filmu, jak by se mohlo i podle českého názvu zdát, Caleba uvidíme v akci jen dvakrát, ale pokaždé je to nasnímáno atraktivním způsobem a opravdu jsem samým napětím ani nedýchal. Tohle je jedna z věcí, která se tvůrcům povedla, akce zde nebylo moc, ale když už nějaká byla, tak s plnou parádou a stálo to za to. No a ten zbytek filmu je o Calebově soukromém životě a především o jeho až příliš chladném vztahu ke své manželce, která tak nakonec zvolí rozvod. Ale naštěstí je po ruce otec, který Calebovi poradí vyzkoušet čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jistě, ty řeči a proslovy o Bohu si mohli tvůrci odpustit, to bylo to jediné, co mi na tomhle filmu vadilo, ale naštěstí to nezabíralo příliš velkou část filmu. Nakonec však snaha přináší úspěchy a co se na začátku zdálo nemyslitelné, totiž že hlavní hrdina, který se ke své manželce chová bez jakékoliv úcty a lásky, se dokáže změnit, se skutečně povede a film tak graduje do zajímavého a hlavně příjemného konce. Já jsem si to opravdu užil, tomuhle filmu až na to plkání o Bohu nemám co vytknout, jedná se totiž o originální a neotřelý příběh, který mě opravdu zaujal a který se mi velmi líbil. Herecké výkony byly taktéž výborné, takže tomuto filmu rád a po zásluze udělím pět hvězd. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda prvních dvacet minut jsem se šíleně nudil. Každý každého jen pomlouvá a je to deprimující. Čekal jsem snímek z hasičského prostředí a ne náboženskou telenovelu o rodinných starostech. V jednom ohni není jen o požárech. Nehledě na to, že pár hasičů tam má docela slušnou nadváhu a nechápu jak tohle zaměstnání můžou dělat. CITÁT - Ty to připisuješ Bohu ?......... Rychle poslouchej, pomalu mluv a pomalu se rozlob Jakob 1:19. Náboženský podtext obsažený v celém snímku mě vadil. Naopak je docela zajímavá ta kniha, nebo spíš deník o čtyřiceti dnech manželství. To co udělal Caleb (Kirk Cameron) okolo 74 minuty ve scéně "počítač", to už silně zavánělo fanatismem. Od šedesáté minuty je příběh už velmi předvídatelný a to co dříve neměl už ztratil úplně. Tedy náboj, akci a reakci. CITÁT - Bůh mě (ho) podržel........ ()

L´Aura 

všechny recenze uživatele

Je veľkou škodou, že kresťania netočia umelecky hodnotné a kvalitné filmy (česť výnimkám - ktorých je však žalostne málo), resp. umeleckú hodnotu filmu degradujú jednostrannou zameranosťou na istý typ diváka, použitím mnohých klišé, prílišnou explicitnosťou, čím dostávajú chuť a mäkkosť "cukrovej vaty". Preto už nemám chuť vidieť film Vzoprieť sa obrom. Síce som zhliadla Bellu, ale tá bola kvalitou oveľa lepšia a zaujímavejšia, nebola násilne evanjelizačná. Vrátim sa k Fireproof - hoci mal aj veľa pozitív - zdôraznená hodnota a význam manželstva, vernosti, úcty (čo v súčasnej dobe a filmoch je skôr naopak), príbeh, (ten sa dal oveľa zaujímavejšie spracovať) a životné pravdy, s ktorými som úplne stotožnená (ako veriaci človek). Veľmi ma však sklamal spôsob, akým bol tento film urobený. Síce sa rozbehol dobre (hádky, typické manželské problémy), ale v momente, keď na scénu vystúpil Calebov otec a začal svojho syna "nenútene" evanjelizovať, tak kvalita filmu poriadne klesla - vyvrcholilo to v momente Calebovej konverzie. Nehovorím, že zmena človeka, sa nemôže udiať náhle, nadprirodzene, avšak tento spôsob konverzie bol veľmi umelý, nedal sa uveriť (stačí analyzovať dialógy, motívy postáv). Celkovo táto postava otca pôsobila umelo, "pastorovsko-kazateľsky", vôbec nie nenútene ako napr. postava veriaceho kolegu Michaela, ktorá mi vôbec nevadila. Nehovorím o afektovanosti niektorých postáv, amaterizme hercov (najmä Catherine) a iných klišé - sladko pôsobiaci, perfektne vyzerajúci manželský pár, avšak neprirodzený, charakterovo nezaujímavý + hudba..áno, gospelová(worshipová) hudba (ktorú počúvam a mám rada, avšak v mnohých miestach sa nehodila)...je toho viac. Záver? Je mi ľúto toho podávania životných právd na tácke v štýle akejsi príručky, zobrazeniu návodu ako nájsť Boha, pritom každý človek je úžasne individuálny, cesta každého človeka je tak krásna a zvláštna. Je otázkou či transcendentnosť a morálnosť sa dá umelecky zobraziť. Podľa mňa áno - vezmite si napr. režiséra Kieslowského (Dekalóg), ktorý tieto nadprirodzené veci krásne a tajomne zaobaľuje, dáva priestor na domyslenie, reflexiu, majstrovsky sa hrá s ľudskou psychológiou, farbou, svetlom, hudbou...a tak osloví aj ateistu. Tým sa však míňa evanjelizačný účel filmu Fireproof a podobných filmov. Nezaškodilo by trochu implicitnosti a pomalého odhaľovania Krásy:) A cesta viery vôbec nie je jednoduchá ako v tom happyende, že všetky problémy sa hneď vyriešia - viera dáva skôr oporu v týchto problémoch a silu Zhora sa nimi prebiť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)

Reklama

Reklama