Reklama

Reklama

Mafie

(seriál)
  • USA Mafia
všechny plakáty
USA, 1999, 5x57 min

Hrají:

Frank von Kuegelgen (vypravěč)

Obsahy(1)

Šéfové organizovaného zločinu rozprostřeli své sítě po celém světě. Americký dokumentární cyklus. Podoba mafie, symbolu zločinného spiknutí, krvavých tajemství a mlčení až za hrob, se během staletí měnila. Organizovaný zločin se nevyhnul žádnému kontinentu a patří k největším problémům současného světa. Pětidílný americký dokumentární cyklus přináší jak ohlédnutí za minulostí, tak objektivní analýzu současnosti onoho zvláštního světa, který se řídí vlastními zákony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Možná trochu demagogický a dogmatický dokument, ale téma zpracovává bez příkras a podává nám z voleje krutou realitu. Místy má MAFIE až exploatační charakter, už jen úvodní titulky připomínají nějaké to mondo či shockument, zároveň však není cítit senzacechtivost, možná jen přílišná touha po kruciátě proti zločinu. Díly: 1. Původ a historie zločineckých organizací (Origins and History - The Italian Mafias / Mafias Around The World), 2. Drogy a obchod (Mafias, Drugs and Trade / North American Mafias), 3. Jihoamerické a orientální skupiny (South American Mafias / Oriental Mafias), 4. Nové organizace (New Mafias / International Struggle Against The Mafias), 5. Jejich strategie a podnikatelské aktivity (Mafia Strategy And Economic Enterprise / Mafias Yesterday And Today...And Tomorrow?). ()

mc.loki 

všechny recenze uživatele

Demagogická sračka, zvlášť v oblasti drog. Chybí jakékoli zdroje, vše je v rovině dohadů. Úplně přezírá zločinnou roli USA v oblasti genocidního chování jihoamerických loutkových vlád vůči svému indiánskému obyvatelstvu ve jménu pofiderního boje proti drogám. Úplně opomíjí jednoduchý ekonomický fakt, že podu existuje po zboží poptávka, bude tu vždy někdo, kdo je bude nabízet. Všechny zločiny kolem drog jsou způsobeny vládami a ekonomickými omezeními, návazná zločinnost narkomanů pak vysokou cenou drog, vysokou právě proto, že WAR ON DRUGS. Zajímavý mi přišel jen první díl. U zbytku sem litoval času... ()

frxXx 

všechny recenze uživatele

súhlasím so st.lupenom, je to výplach mozgu, cele mi to príde ako dáky vymyslený filmík o mafií spravený formou dokumentu len aby ten výmysel vyzeral skutočne. Na základe akých faktov je to spravené? Samé dohady ... pár faktov okorenených romantickými rozprávačmi....rubbish ()

st.lupen 

všechny recenze uživatele

Velice nudný dokument, kde je jedno a to samé stále omíláno konekonečna. Takový Americký výplach mozku. Dovedu si představit, že BBC by takový cyklus udělala mnohem lépe ()

Reklama

Reklama