Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (75)

plakát

Marťan (2015) 

Dokud byl Matt na Marsu, bylo to skvělé sci-fi, pak pak se z toho stala pravá americká srágora

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

První řada byla dost o oťukávání, seznámit diváka s postavami, prostředím, vytvořitt vztahy mezi nimi. Za to druhá měla hned od začátku grády a já jsem se výborně bavil. Ani mi nevadilo, že ke konci to bylo právě víc o postavách, vztazích mezi nimi a příhodách, které tvořily dějovou linii než o ranní televizní show podle které seriál nese název.

plakát

Řachanda (2016) 

Jedna * za mladého Polívku

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Vždycky jsem tvrdil, že obsah je absolutním způsobem podstatnější než forma. Ale tahle forma mě naprosto převálcovala. Vyprávění stylem směsi komiksu, grotesky a nadsázky stejně jako fantastický scénář, kamera a střih. Dovolím si tvrdit, že několik let ve mě film nezanechal tak hlubokou stopu.

plakát

Dobrý voják Švejk (2009) (TV film) 

Přesně jak píše Aky, postrádá onen rakousko-uherský šmak. Ale britové prostě nemohou vycítit ty drobné narážky politicko národnostního charakteru. Proto zvolili groteskní pojetí a udělali dobře. Pro nás to ale vždycky bude jenom na půl cesty.

plakát

Zmizelá (2014) 

I přes to, že zápletka graduje asi 1/2 hodiny před koncem, konec filmu nevyznívá rozpačitě a udržuje si tempo, to mě zaujalo - velmi příjemné. Celkově mi vztah dvou hlavních protagonistů výrazně připomněl Polanského Hořký měsíc :-)

plakát

Muži nestárnou (1942) 

Jedna * za autentické záběry v Královéhradeckých lázních :-) Jinak pěkná břečka :-)))

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Humor chvílemi tak suchý, až se od něj práší :-) Nejvíc mě nadchla akce při písničce Queenů, to jsem se opravdu řezal smíchy!

plakát

Anatomie pekla (2004) 

U filmů tohoto ražení není možné hledat smysl striktně v dějové nebo vizuální rovině. Je potřeba dostat se tomu pod kůži a hledat autorovo sdělení, které hovoří o člověku jako takovém. Každopádně já jsem byl spokojen