Reklama

Reklama

Leon Okrasa pracuje v spaľovni zdravotníckeho odpadu pri nemocnici v malom meste. Jedného dňa sa stane svedkom brutálneho znásilnenia. Obeť, Anna, je sestričkou v rovnakej nemocnici. Leon trávi všetok svoj voľný čas sledovaním mladej ženy. Raz v noci cez otvorený oblok vnikne do jej domu. Sadne si na jej posteľ, pozoruje ju v spánku, pokúša sa preniknúť do jej sveta. Ako ďaleko zájde? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu musím ocenit místy originální momenty, zvláště znásilnění Anny, nebo jednu z Leonovych návštěv Anny, která mi silně připomněla jakousi repliku z Mr. Beana. Tahle scéna mne tedy opravdu zaujala a film působil chvíli jako tragikomedie, vcelku mne ale příliš neoslovil. ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát použité téma marnosti a nešťastných citů k ženě zůstane vždy neokoukané. Toto naturalistické zpracování v prostředí malé polské nemocnice zachycuje obraz duševního primitiva a spalovače biologického odpadu Leona Okrasy a vnadné ošetřovatelky Anny P.....film umělecky hodnotný, doporučeníhodný. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eva Piaskowska, Jerzy Skolimowski .. Sledovat trhlé "vztahové" počínání jednoho vola na polském lontu mne opravdu nebavilo. Ukrutně zdlouhavé, bez výrazného děje, zavádějící v detailech. Nemám tento styl rád, byť se kameraman, skladatel a herec poměrně dřou. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hodně promarněná šance. Filmy ze zapadlého vesnického prostředí mám moc rád, to mě potěšilo. Horší to už bylo s kamerou. Opravdu nechápu, proč se Skolimowsky rozhodl, že natočí art na hnusnou digitální kameru, která naprosto zničí veškerou atmosféru. Tudíž se člověk ani nemůže kochat kompozicí nebo vizualitou obrazu a film působí zoufale nudně. Navíc hlavní hrdina je chováním i vzhledem až příliš podobný tomu v Dumontově Humanité. Nápady režisér také neplýtvá (napočítal jsem asi tři), přitom by člověk řekl, že po 17ti-leté odmlce jich bude mít plnou hlavu. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Cztery noce z Anną není vůbec špatný film. Leon Okrasa je mírně pomalejší zaměstnanec nemocnice, který pracuje ve spalovně odpadu (někdy i více biologického, než byste čekali) a má tak trochu sklony k deviantnímu chování. Anna je žena kyprých tvarů, rovněž zaměstnankyně nemocnice. Stačí si dát dvě a dvě dohromady a máte zde filmové drama plné šedi, které doporučuji zhlédnout. Na mě však bylo tempo příliš pomalé a místy jsem se nudil, proto to průměrné hodnocení. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Jerzy Skolimovski se při psaní scénáře inspiroval autentickým příběhem, jenž se odehrál v Asii. (Tygrys)

Reklama

Reklama