Reklama

Reklama

Jattáman

(festivalový název)
  • Japonsko Yatterman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Opulentní dobrodružství, křiklavé barvičky, rozjařilé skotačení a gigantičtí roboti s falickými aparaturami či olbřímími bradavkami – prostě ultimativní rodinný film z Japonska. Komiksově stylizované vyprávění se odehrává v nadčasovém prostoru, kde se potkává dětství s dospíváním, ale zastřešujícím principem zůstává svobodomyslná nevázanost. Snímek roztáčí naivně radostný koloběh megalomanské výstavby a totální destrukce, v němž trojčlenný tým neschopných zlounů svádí bláznivé bitvy s duem neohrožených maskovaných hrdinů, které tvoří -náctiletý konstruktér robotických hraček a jeho přítelkyně. Jattáman coby hraná verze stejnojmenného ztřeštěného anime seriálu ze 70. let nabízí nonstop jízdu plnou bezprostředních atrakcí, divoké nadsázky a fantasmagorických sekvencí. Klasicky „neškodný“ svět dětských filmů prostupují lascivní gagy a podvratný humor obnažující absurditu žánrových klišé. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, který rozdělil karlovarské festivalové diváky na tři skupiny. Ta první, složená z lehce přiopilých kašpárků, která tleská u každé znělky a loga sponzora naštěstí odešla hned po otvíráku. Nepoučená dvojka kolem sebe nadávala, prskala a v půlce filmu už němela sílu. A trojka, alespoň minimálně poučená divácká skupina, zůstala a buď si to užila nebo ne. ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Ultimativní, barevná, nedostižně ujetá úchylárna. Tohle neoceníte pokud nedisponujete alespoń vyšší dávkou dětinskosti či jste celý den neseděli na art filmech o rudnoucích japonkách. Každá minuta překonává tu druhou a tak jen napjatě sledujete jak daleko Takashi Miike zajde. Rozhodně dál než by jste očekávali. Souložící roboti, vykradené hračkářství, muzikálová čísla, praseční masky a falické symboly málem v každém druhéím záběru. Rozmyslete se, jestli tohle chcete vidět. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maximum trip-oid film, ktory vsak vdaka tomu, ze som na tripe pri jeho sledovani nebol, som si nedokazal patricne uzit. Neveriacky som zizal takmer cely film (i ked japonske uchylnosti nielen TV tvorby som uz videl kdejake), ovsem index zabavnosti za tym dost zaostaval. Pribeh, dej, zapletka? C´mon ... pri tomto filme jednoznacne nadbytocna relikvia. 5/10 ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí vidět, z žádného komentáře ani recenze nemáte šanci zjistit, o co vlastně kráčí. Jeden z nejšílenějších a nejpotrhlejších filmů, jaké jsem viděl (a to jsem, prosím pěkně, viděl i Plán 9 Eda Wooda), jehož nejkultovnější scéna (bez spoilerů zde) snad nikdy neomrzí, polovinu diváků dovede k odsouzení lidské rasy, a tu druhou, benevolentnější, nehorázně pobaví. Tvůrci totiž moc dobře ví, že točí sračku, a dovedou si to náležitě užít. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Ukázka, že to co funguje v anime, může fungovat i v hraném filmu. Občas úchylné, občas vtipné a neustále totálně praštěné. Víceméně je ten film složen jen ze soubojů, kde proti sobě jde třeba robo-pes a robo-chobotnice a prokládá se to cíleně trapnými situacemi. Na humoru mohli ovšem trochu přidat, je to jediný důvod proč tomu srážím hodnocení. Ve výsledku jedna velká bizarní CGI podívaná. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama