Obsahy(1)
S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na pastvu za "argentinskými steaky", propracovanou kulturou stolování, hvězdami koňského póla i plešatým strašidlem. Argentinská oblast Córdoba se rozkládá uprostřed druhé největší jihoamerické země. Ve stejnojmenné metropoli žije skoro 1,5 milionu lidí. Starobylé město založili španělští kolonizátoři v roce 1573. V těch dobách bylo centrem vzdělanosti a obchodu celého regionu a také dnes je jedním z hlavních univerzitních měst Argentiny. Nachází se tam 15 vysokých škol, do nichž dochází na deset tisíc studentů. A ti mají večer na výběr z řady skvělých restaurací. Způsoby argentinského stolování zaslouží velkou pozornost a leckoho možná překvapí, že slavné steaky se nekoření a k jejich úpravě se používá pouze sůl. A stejně udivující je fakt, že po pastvinách v okolí Córdoby pobíhá čím dále tím méně hovězího skotu, který nahrazuje pěstování sóji. Naopak stále velkou popularitu si udržuje koňské pólo. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (3)
V titulcích filmu uvedeno: režie Mojmír Kučera. ()
TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +moderní metropole a kultůra, zajímavé způsoby stolování -méně působivé prostředí, méně hudebního doprovodu/// Dobrá a zajímavá část, která vás upoutá podle toho jak vás zaujme prostředí. Osobně jsem překvapen jak je Argentina "moderní". Klidně by se tam dalo žít./// Celkem 74%/// ()
Na argetinský steak bych si zašel rád, ale klidně si ho dám u nás v pubu, nebo třeba v americe, kde steaky skutečně umí. ()