Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Ten nápad se mi vloudil do mysli na jednom pohřbu," říká o své hře spisovatel Ivan Kříž. Na začátku děje je smrt významného básníka a filosofa, velké postavy předlistopadového disentu. Jeho přítel, mladší básník a novinář se rozhodne uctit památku zesnulého starobylým zvykem bdění u těla mrtvého. Přestože nepůjde o rozmarný příběh, určitě nepostrádá kus zdravého ironického nadhledu na některé nedávné i zcela aktuální problémy společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

rigby 

všechny recenze uživatele

Nedělní televizní inscenace. Bohužel ta z těch nepovedenějších. Pokus o silné téma nějak selhává, je to zdlouhavé a nijaké. Chybí tomu nadhled. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, výborný pan Schmitzer tuhle blbinu prostě nezachránil. A prý komedie. No, to teda nevím. A ten konec byl skutečně na „přeshubu“, tím to u mě celé spadlo až na dno. Ale panu Schmizerovi hodnocení neupřu. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Na tohle musíš mít náladu, což já jsem náhodou naštěstí měl. Je to komorní, lidské, i když výběrem tématu v Brně o pár let zachrápli. Skvostný závěrečný rozhovor na zaplivaným hospodským hajzlu odkrývá staré moudro, že i v různých historických etapách potkáváš furt ty stejný hajzly. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama