Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong kongský akčňák plný skvélych bitiek. Jedná sa tu o skupinu špičkových vojakov z názvom čata 701, ktorým bola odstránená nervová sústavu a tak necítili bolesť. Čata sa vzbúrila a zároveň na to všetci zmizli. Čuj-čik alebo tiež známy ako učiteľ sa rozhodne postaviť posledným členom čaty, ktorý vyvražďujú drogových bossov. Musí za každú cenu skryť svoju identitu aby ochránil seba i svojich priateľov. (Jožin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má priemerný príbeh o vojakovi so špeciálnou úpravou, ktorá z neho urobila mimoriadne odolného a špičkového zabijaka, ale už chce žiť slušný život, no zistí, že jeho bývalá jednotka sa venuje zločinu a chcú získať aj jeho. So spracovaním som nadmieru spokojný, aj kvôli krátkej dĺžke je film dynamický, už úvod je veľmi rýchly a až do konca sa stále niečo deje. Akcie je tu dosť a celkom sa mi páči. Od typickej akcie v Hong Kongskom štýle má veľmi daleko, čo sa rozdielnosti týka. V prvej polovici pôsobí akcia pomerne veľkolepo, sú to hlavne akčné scény, kde umierajú desiatky ľudí, táto akcia je mimoriadne rýchla, veľmi nápaditá, aj na kratšej dĺžke obsahuje množstvo odlišných akčných prvkov a aj napriek veľkému množstvu stihov je plne prehľadná. A poteší aj viacero drsnejších scén. No a v druhej polovici už akciu tvoria hlavne súboje, ale tie ma vôbec nezaujali, kedže sú točené rovnako, ako akcia z prvej polovice, no jej typu to ublížilo omnoho menej, ako súbojom jeden na jedného. Najviac sa mi páči akcia pri ochrane mafiána alebo prestrelka v nemocnici. S hereckým obsadením som spokojný, samozrejme hlavne s Jet Lim, jedine Anthony Wong sa do svojej úlohy vôbec nehodí. Réžia je zvláštna, tento štýl mi výrazne nevadí, ale ani ho nevyhľadávam. Ale s technickou stránkou som spokojný. S týmto filmom nemám problém, dokáže dobre pobaviť, ale tento typ nemám až tak rád a na Jet Liho pomery je to podpriemer. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh debilní, ale akce s batmanovsky maskovaným Jet Lim super, což už je u Jeta taková ohraná písnička, ale není jí takovej dostatek a neni po choreografický stránce tak dechberoucí, aby mě to úplně odrovnalo. Trošku mi přijde, že tohle se už dost blíží jeho americkým filmům, je to něco jako předěl mezi jeho kariérou v Hong Kongu a v USA ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Bohužel od Jeta jsem čekal trochu víc srandy:-) Příběh není nejhorší, záporák alá Ozzy Ozbourne:-) se umí taky dobře ohánět, ale to co mi nejvíc vadilo, byly totálně nepřehledné souboje. Nic tak blbě sestříhaného jsem snad neviděl. "Umělost" celého snímku je strašná, takže jenom čekáte, jak to všechno dopadne:-( 25% ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Speciální jednotka geneticky upravených supervojáků (s vyoperovanými nervovými centry) se vzepře proti svým "tvůrcům" a uprchne z přísně střeženého komplexu. Jsou neporazitelní, zatraceně naštvaní a začnou, jak se na záporáky sluší, dělat pořádnou neplechu. To v konkrétním případě znamená přímou redukci drogových kartelů, jejichž obchody hodlá vůdce skupiny převzít a ovládnout tak trh s drogami. Naštěstí je tu Tsui (Jet Li), jeden ze supervojáků, kterému sice přeoperovali tělo, ale ne duši. Rozhodne se (jako maskovaný superhrdina) postavit proti bývalým kolegům, najde si klidnou práci knihovníka a... panebože co to plácám? ;) Příběh Černé masky je tak trochu vymačkaný citrón - elitní jednotka supervojáků hodně připomíná Univerzálního vojáka (stejně jako potřeba neustálého doplňování krve (v Univerzálním vojákovi to byl led na zchlazení těla)) a Černá maska u nás navíc vyšla jako reakce na úspěch Matrixu, kterému se v některých aspektech (bojové scény, oblečení hlavních hrdinů) až nebezpečně podobá. Jak by taky ne, když choreografem akce tu byl Yuen Woo-Ping. Faktem ale zůstává, že výrobní štítek Černé masky má na sobě číslovku 1996. Ani mile drátované scény (bitka na hřbitově, finále) a ostřílený Jet Li v hlavní roli, však nezachraňují diletantství scénáristy a režiséra. Danny Lee v akčním žánru neumí moc chodit a prozrazuje to už úvodní přestřelka, ze které nejspíš dostanete třesavku. Díky těmhle "nedobrovolným přítežím" zůstává Černá maska daleko za svými možnostmi (Yuen Woo-Ping a Jet Li by pod zručnějším dozorem určitě dokázali víc) a lze ji použít jen jako akční výplň deštivého odpoledne, u které, díky občasným závanům Pingovy geniality, byste rozhodně neměli usnout... 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byla nám odstřižena nervová vlákna........ Zběsilá akční mlátička Jet Lee v akci a s černou maskou přes obličej. I když chtěl být hodný a nezabíjet, stejně byl vyprovokován. CITÁT - Tipuju, že je to bomba........... Na příběhu mi vadil divoký střih a jednorázový hudební doprovod. Jinak to bylo šíleně zběsilé, ale to už jsem psal. Například mi v paměti dlouho zůstane scéna z hřbitova, ta se povedla, jen škoda, že byla tak krátká. CITÁT - Když neporazíš mě, jak chceš porazit celou četu?...... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno