Reklama

Reklama

Ushuaia

(seriál)
  • Česko Ushuaia - výpravy do divočiny (více)
Francie, 2007, 26x26 min

Hrají:

Nicolas Hulot

Obsahy(1)

Ushuaia (čti Usuája), to je jméno argentinského města v Ohňové zemi. Místo odkud se vydávají tisíce turistů do okolních přírodních rezervací nebo dokonce k mysu Hoorn, na Falklandské ostrovy a do Antarktidy. Pro francouzského novináře, filmaře a ekologa Nicolase Hulota se název této lokality stal symbolem "divoké přírody, nádherné, ale velmi zranitelné". Od roku 1990 pořádá Nicolas Hulot výpravy do všech koutů světa a kamerou zaznamenává přírodu idylickou i místa, kde se negativně projevují stopy civilizace. Jeho dokumentární filmy se staly velmi populárními nejen ve Francii, kde dokonce vznikl samostatný televizní kanál nesoucí stejné jméno.
Česká televize nabídne divákům postupně dvacet šest dílů z produkce Ushuaii. První díl nás zavede do pobřežních rezervací na Korzice a v Bretani. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Úžasné cestovanie po svete.. Výborný dokumentárny film, ktorý mi dostáva do krvi prirodzenú zvedavosť vidieť nádherné miesta na zemi a povznášajúci pocit slobody mysle. ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Další skvělé přírodopisné dokumenty s výborným Nicolasem Hulotem. Momentálně tento přírodovědec nemá ve svém oboru konkurenci. Dokumenty obsahují plno zajímavých informací a úvah. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Francouzský cyklus je interesantní toulka do krajů, jež nenavštěvujeme každý den. Myslím, že každý si vybere co je pro něj populární a při své délce ani nemusíte odpoutat pozornost. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama