Making the Ruins

Dokumentární

USA, 2008

„Filmy o ľudožravých rastlinách obvykle pôsobia hlúpo.“ Hoci sa mi révový horor RUINY pomerne páčil, aj keď ho nepokladám za nadpriemerný kúsok, pri pozeraní „filmu o filme“ (nachádza sa na DVD medzi bonusmi, otitulkovaný do slovenčiny i češtiny) ma zaskočilo, že jedným z producentov zo štúdia DreamWorks bol Ben Stiller. MAKING THE RUINS ponúkajú štvrťhodinu informácií zo zákulisia tohto zaujímavého hororu.(11.12.2008)

Je zaujímavé pozrieť sa ako sa taký film natáčal podľa rovnomennej knihy. Môžeme vidieť ako sa stavala mayská pyramída, ktorá vlastne nie je ani pyramídou, ale iba rekvizita schodov a vršku, na ktorom sa natáčalo,výber lokality pre hlavnú časť deja a iné. Zaujímavosťou je, že film sa natáčal v Austrálii a nie v Mexiku, do ktorého je zasadený dej. V tomto filme o filmu môžeme ďalej vidieť aj počuť zaujímavé komentáre režiséra, hercov ale aj producenta Bena Stillera, známeho ako herca z výborných komédii. Tento dokument nájdete v bonusoch na DVD Ruiny. Ja dávam 5*(16.8.2010)