Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

majo25 

všechny recenze uživatele

Druhý diel velkolepého historického blockbusteru pokračuje v nastavenej latke a ohuruje predovšetkým v záverečnej trištvrtehodinovej megabitke. Tá tvorí de facto polovicu stopáže bežného filmu, čo však pri tejto obrej stopáži (keď počítam aj prvý diel) je vzhľadom na dlhé predvojnové taktizovanie zhruba akurátna dĺžka. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Co prvy diel predstavil a naznacil, dvoja skvelo posilnuje a dokoncuje a . Druhy diel sa k prvemu ma podobne ako Tarantinov diptych o Neveste. Po hravej jednotke prichadza dvojka, ktora sice konci epickou megabitkou, ovsem pred nou ide hlavne o charaktery a vojensku taktiku v zintenzivnenom podani oproti prvej casti. Aj vedlajsie postavy dostavaju viac doleziteho priestoru. Vizualna poetika (nielen) pohybov a akcie je snad este viac typicky Woovska, aj napriek tomu, ze si reziser od svojich narodnych kolegov (hlavne Zhanga) poziciava prekvapivo castejsie nez som cakal. 8-9/10 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako první díl, opět je tu kladenej důraz víc na taktizování, strategie nebo lsti místo na bitvy, což při Woově perfektní režii a hereckých výkonech Tonyho Leunga nebo Kaneshira zase tolik nevadí a navíc to je podle mě přehlednější, propracovanější, postavy jsou jasnější a vizuální stránka hodně zajímavá, ale přece jenom čekat v přepočtu i s prvním dílem na závěrečnou bitvu téměř 4 hodiny, to je fakt moc a krom toho bych po takovým čekání očekával něco daleko monumentálnějšího, ale naštěstí díky Woově velkýmu smyslu pro dokonalý vizuální ztvárnění každičkýho záběru to působí i tak úžasně nádherně, i když se nejedná o žádnou převratnou bitvu, obzvlášť ten ohnivej podkres je perfektní. Celkově Woo svůj první velkofilm zvlád celkem s přehledem a někdo, kdo upřednostňuje děj a taktizování namísto bitev a soubojů, bude asi absolutně spokojenej, ale mě Woo úplně neuspokojil ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První Red Cliff jsem viděl asi před rokem a popravdě už jsem si vůbec nepamatoval o čem to bylo. No ale ono to vlastně není vůbec důležitý. Kdo s kým bojuje proti komu a proč to je u tohodle snímku pouze vedlejší záležitost. Prim hraje audiovizuální stránka - krásný hudební a zvukový doprovod, velkolepá, úchvatná výprava, skvělá dynamická kamera, když zpomalený záběry, tak efektivní (nikoliv na natažení už tak dlouhé stopáže), skvělej střih a v takovýchto superlativech by se dalo pokračovat dál a dál, že by to skoro vydalo na třetí Krvavé pobřeží. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

To, co se rozjelo v prvni casti prinasi sve ovoce a zde si uz jen uzivate a chrochtate u toho blahem. Typicky cinska megalomanie se nezapre (doposud nejvetsi cinsky rozpocet vsech dob a k dispozici tisice cinskych vojaku jako kompars, no proc ne). Zatimco prvni cast se zamerovala na pozemni bitvy, pokracovani je z velke casti venovano valce na vode, infiltraci neptratelskych zakladen, jeste zajimavejsim taktikam a jeste hlubsim rozvojum charakteru. Kdyz uz si myslite, ze to konci, teprve vypukne to prave finalni ohnive valecne peklo - nadhera. Absolutne nechapu, jak tenhle temer 5ti hodinovy majestatni epos, rozdelen na 2 filmy, ktery ani na chvili nenudi a vse zde ma sve misto, mohl byt pro zapadni trh sestrihan na smesne 2h. Radsi ani nechci videt co z toho muselo vzniknout za patlaninu a silne doporucuji se tomu vyhnout a vychutnat si plnou verzi, protoze tohle je navrat Johna Woo do Ciny ve vsi parade a jeden z jeho nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi film, co kdy natocil. 9/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama