Reklama

Reklama

Visací zámek - 25 let

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Legenda českého punku vydává své první DVD jako záznam koncertu odehraného 11.12.2007 v Lucerně. Jako hosté se zde objevili Ivan Hlas, Lenka Kořínková, Petr Hošek z Plexis, SQVZ a kníže pornofolku Záviš. Bonusové materiály obsahují několik videoklipů, dokument z natáčení a krátký záznam z roku 1989.

Seznam skladeb:  1. Příchod
2. Visací Zámek
3. Setkání
4. Hrad
5. Vlasta
6. Strategický ústup
7. Stánek (reciatace)
8. Stánek
9. Peprmint bourbon
10. Veliké lalulá
11. Hmyzákův víkend
12. Kruh
13. Desperádo
14. Traktor (Trio Ivana Hlase)
15. Čekání
16. Na náměstí karlově
17. Fotky a diáčky
18. Výměna
19. Dáša
20. Pitomá
21. Křest knihy - báseň Ředitel
22. Já na vojnu nepudu (Záviš)
23. Temelín
24. Všechno má svůj čas
25. Průšvih
26. Jako vždycky
27. Jezírka
28. Cigára e moll (SQZV)
29. Známka punku (SQZV + Petr Hošek)
30. Pták (SQZV)
31. Hymna šibeničních bratří
32. Teepee
33. Skupina na lovu motýlů
34. Kapela
35. Vágus
36. Známka punku
37. Kanárek
38. Traktor
39. Cigára
40. Neumětel kovový (xxvasa)

(více)

Recenze (10)

Radko 

všechny recenze uživatele

Visací Zámek humorom hravo preskakuje všetkých tých "nadhľadových" neo pankáčov, slampoetikov i hip-hoperov. Nasadenie, rachot a rev? Bezchybné. Gitarista Pixa poskakuje ako ďábel, texty zrozumiteľné. Z punkových veteránov valí pot, ale šliape to lepšie, než polplynové alternatívy dneška. Dôvod spočíva v humore a nadhľade, ktorý súčasným zbožňovateľom vlastného hudobného ega zúfalo chýba. Ešte k Závišovi - pre niekoho polozmrd, pre mňa čerešnička na torte - jeden z mála pesničkárov s normálnymi, rozum neurážajúcimi textami. Zdravo provokačné aj dnes, kedy napr. mama 13 ročného chlapca, ktorého tatovi som požičal originál dvd práve tohto koncertu, vchádza s hrôzou do obývačky, kde sa jej syn spolu s manželom úžasne bavia na dvojhlasne Haubertom a Závišom vyrevovanom refréne: Já na vojnu nepudu, já to mrdááááááám! Ak Visací Zámek nemusíte, tak na záver citát z koncertu "Balkóny necvičí! Hanba balkónům!" Vyfakujeme balkóny! Všichni fakují. Vyfakujem se všichni navzájem!". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jan Haubert - spev, Michal Pixa - gitara, Ivan Rut - gitara, Jiří Pátek - bicie nástroje, Vladimír Šťástka - basová gitara. To sú členovia českej punk rockovej hudobnej skupiny Visací Zámek. Dali sa dohromady v roku 1982 a doposiaľ aktívne hrajú v nezmenej zostave. V roku 2007 veľkolepo oslávili svoje dvadsiate piate výročie mega koncertom vo vypredanej pražskej Lucerne. Na tejto punkovej show bolo natočené oficiálne live DVD "Visací Zámek - 25 let". Punk´s not dead, vy volové! **** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Já a punk, to nikdy nešlo dohromady. Uznávám, že koncert má dostatek pro žánr nutné energie, kvalita obrazové i zvukové složky předčí mnohé zahraniční koncertní záznamy a pobavili mě speciální hosté, zejména Ivan Hlas Trio a jejich interpretace hitu Traktor. Pokud vám punk nebo konkrétně Visací zámek něco říká, klidně si dvě hvězdičky přidejte. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"PUNKS NOT DEAD, PUNKS FOREWER"..... Vladimír Motýlek Savec, Mike Pixies, Haubert ušaté torpédo a prkenná Lenka Kořínková...............HOBLUUUUUUUUUUUJ! ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Visáči v nebývalé formě! Tady ukazujou, kdo je králem na české punkové scéně, neboť John Debil je mrtvel, ale žije v našich srdcích!!! Punk's not dead vy volové :-) ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Jediné co je lepší než záznam z koncertu Visacího Zámku je koncert Visacího Zámku. Některé věci nejdou současnou technikou záznamovat, takže by bylo pokrytecké nedat pět hvězd. ()

Reklama

Reklama