Austin Stevens - Pán hadů (TV seriál)
Snakemaster
Dokumentární
Velká Británie, 2004
Michael DaviesHrají:
Austin StevensObsah
Austin Stevens tzv. pán hadů, je díky svému důvtipu schopen přežít své nebezpečné výpravy do nejextrémnějším míst naší planety. Pořad je plný dechberoucích akcí, neuvěřitelných setkání se zvířaty a filmovou krásou. Austin je nepřekonatelný ve schopnosti přiblížit se k nejnebezpečnějším tvorům. (oficiální text distributora)
tahit
Dokumentární filmy, něco mezi cestopisem a přírodopisem, si opravdu užívám a je jedno jestli jde o produkci Imax nebo National Geographic. Každý živý tvor má své rituály a jedinečné mnohé scény ze života hadů a ještěrů lze vidět i zde. Vidět svérázného dobrodruha velké odvahy Austina Stevens, který našel v přírodě krásu v pozorování hadů nebo jak prolézá hlubiny a vrcholky hor či se prodírá houštinami a přitom dovede vyprávět o svém opojení z nových objevů, třeba za svítání obzoru a vyhoupnutého slunce v blízkosti egyptských pyramid, je obrovský zážitek. Obdivuji jeho filmy, už jen proto, že dovedl realizovat své sny a touhy. Není to odborná studie o hadech, která se může odlišovat od obecně uznávaných pravidel pohledu herpetologů. Austin Stevens je přesně ten, kterého si vážím pro to, jaký je a pro to, co umí a dokázal.(26.12.2009)
heyda
Hady ty já můžu. :-) A lidí jako je Austin Stevens si neskutečně vážím.(10.10.2009)
sonnak
Rádoby akční zhovadilost, která až moc tlačí na pilu a působí nehorázně trapně: "Dochází mi zásoby a voda. Jestli nenajdu křovináře do dvou hodin, budu to muset zabalit." (jasně. a pětičlennej natáčecí štáb asi nic nepapá a kamery si nabíjet nemusej :) nicméně respekt za procházení džunglí v bílejch botaskách... to se jen tak nevidí! ) Porovnávat tohohle maníka s Irwinem je urážka legendy. Láska ke zvířatům i charisma mi nějak uniká.(30.9.2010)
ssfan
Rozhodně velmi zdařilý dokument, který vás zaručeně pobaví a upoutá. Obdivuju Austina Stevense za jeho odvážné eskapády v džungli i jiných oblastích, a tak se na tento dokument vždy rád podívám.(29.11.2009)
Schobul
Typický zástupce nové vlny akčních dokumentů, které se snaží "poutavou" formou přilákat nedokumentárně laděné diváky. Kamera je slušná, takže je se i občas na co dívat, ale Stevens má často tak blbé řeči, že bych snad preferoval čtený komentář.(27.5.2009)
Trifi
Austin Stevens v mnohém připomíná Stevea Irwina. Dokonce bych se nebála říct, že je jeho nástupcem. Sice nemá tak velké pole působnosti a specializuje se víceméně jen na hady (ostatní zvířata jen tak "náhodně potkává":D ), ale to je i jeho plus. On totiž hady opravdu miluje, srší to z každého záběru, a když se to navíc spojí s nepopíratelným charismatem, je z toho nejlepší dobrodruh za pěkných pár let...(28.3.2009)
gudlak1
Obdivuji hady a pak někoho kdo se snaží nám tyto tvory přiblížit a dozvědět se o nich něco víc. Nenechám si ujít žádný díl z těchto jeho úžasných dobrodružných cest. Je to důstojný nástupce S.Irwina.(1.11.2009)