První Lloydův delší film, který natočil ve stejném roce jako Chaplin Kida a patří tedy mezi první dlouhé grotesky. Po úspěchu filmu se Lloyd ke krátkým groteskám už nevrátil. Harold je synek z bohaté rodiny, hejsek, budižkničemu a povaleč. Aby si mohl vzít svou milou Mildred, musí ale jejímu otci dokázat, že se dokáže do práce pořádně opřít. A tak se nechá naverbovat k námořnictvu. Mildred se s otcem a chumlem nápadníků vydává na cestu kolem světa a Harold svým způsobem taky. Prožívá každodenní problémy námořníka a časem se skamarádí i s nejdrsnějším mužem na palubě (výborný Noah Young). Cesty milenců se zkříží až v daleké Arábii, zemi nejen tisíce a jedné noci, ale také tisíce a jednoho lupiče. Maharadža dostane zálusk na Haroldovu vyvolenou a unese ji a chudák Harold musí svést souboj s celou jeho ochrankou v jeho orientálním paláci.(21.1.2008)
Klasický Lloyd - příběh o útrapách, které musí překonat kvůli holce, několik skvělejch scének, nenudí to, ale rozhodně celou dobu jsem se u toho nesmál.(9.10.2010)