Reklama

Reklama

Magie v ulicích

(pořad)
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2008, 2x17 min

Účinkují:

Robert Fox

Obsahy(1)

Moderní iluzionista Robert Fox vyráží do brněnských ulic, aby nic netušící chodce zatáhl do svých neuvěřitelných kouzel a iluzí. Jeho originální experimenty se odehrávají bez střihu, bez domluvených diváků, bez černého pozadí a na nejrůznějších místech běžného života. Kromě náhodných kolemjdoucích Robert překvapí také stavební dělníky a další profese, podíváme se i do čtvrtě obývané především Romy. Nečekejte cylindr a kouzelnickou hůlku - Robert Fox využívá předměty každodenní potřeby získané od oslovených chodců či dokonce jejich osobní myšlenky. Magie v ulicích nechce jen zachytit Roberta Foxe a jeho originální kouzla, ale i jedinečné reakce lidí, tep ulice a atmosféru obyčejného života potkávajícího se s magií. To vše s jediným cílem - dokázat, že magie může být všude kolem nás - a můžete na ni narazit třeba cestou z práce. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Johny2005

Johny2005 (hodnocení, recenze)

Lumpy: Přeměna bankovky v jinou bankovku (chceš li z papíru na 500 eurovku). Trik spočívá v tom, že se předem připraví 500 eurovka, která se přeloží a naohýbá dle dané formule, tedy tak, aby se dala rozkládat způsobem, který potřebuje kouzelník. Ta se poté složí a na ulici si jí třeba připravíš do ruky tak, aby nebyla vidět. Poté vezmeš papír a všem ho ukážeš, až ti ho vrátí, tak si ho dáš mezi prsty tím způsobem, že za něj přitlačíš to 500 auro a začneš ten papír překládat úplně stejně, jako je přehnutá 500 eurovka. Tu máš vždy schovanou za tím papírem. Po úplném přeložení ti vzniknou 2 identicky přeložené papíry, v pořadí: první k divákům je papír, druhá schovaná je 500 eurovka. Poté proneseš magickou formuli, trochu přitom zakouzlíš rukama a ty papíry otočíš, tzn. Euro k lidem, papír dozadu. Poté začneš rozkládat to Euro a Papír držíš neustále za ním. Jde to lehce, jelikož to přesné přeložení obou bankovek, či papíru ti umožní zase rozbalit celé to Euro, aniž bys musel něco dělat s tím papírem, ten jen držíš za Eurem. Pak ukážeš bankovku lidem a papírek schováš, nebo to přeměníš zase nazpět. Takhle to alespoň fungovalo po dlouhé roky, nevím, jestli ten trik nějak zdokonalili, ale je to základní princip přeměny bankovky z menší na větší, nebo třeba papíru na bankovku. Ty bankovky, nebo papír a bankovka by měli mít vždy stejnou velikost, aby se to dalo opravdu stejně skládat a rozkládat. To šaškování provádí Fox pro rozptýlení lidí, kteří si poté nevšimnou co vše se přitom děje. Robert Fox opravdu nepředvádí nic nového, ale pouze to, co už tu tisíckráte bylo. Je to tak dobře připravené, že neznalý člověk nemůže nic prokouknout. Většinou je to celé o odvedení pozornosti a triky bývají z velké části úplně jednoduché. Ono dobře naohýbat 2 papíry, správně je složit a rozložit není nic složitého, navíc, když se dá trik koupit s návodem. Člověk musí být ale dobrý showmen, aby dobře odvedl pozornost, na tom to celé stojí.

Lumpy

Lumpy (hodnocení, recenze)

Týpka jsem zažil na vlastní oči, umí neuvěřitelný věci, ale prostě jeho vystupování = šaškování mi naprosto nesedí. Už si nepamatuju, jestli to bylo v TV pořadu (který nestál za nic, proto to nízké hodnocení), ale naživo "vyrobil" z papírů pětiseteurovky, to bych chtěl taky umět :-)

Reklama

Reklama