Reklama

Reklama

Cestování na okraj vesmíru

(TV film)
  • Česko Cesta na okraj vesmíru (více)
USA, 2008, 90 min

Režie:

Yavar Abbas

Hudba:

Ty Unwin

Obsahy(1)

Dokumentárny film, ktorý je skôr film ako dokument. Zobrazuje cestu cez našu slnečnú sústavu až na okraj vesmíru, kde stále prebiehajú procesy jeho tvorby. Dokument sa venuje každej planéte našej slnečnej sústavy a postupne pokračuje do hlbín vesmíru, pričom sa pristavuje pri rôznych známych aj neznámych úkazoch, ktoré vesmír ukrýva. Nevtieravý komentár obohacuje vynikajúca grafika CGI, ktorú vhodne dopĺňa soundtrack, šitý na mieru. (Sesulak)

(více)

Recenze (46)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevyužitý potenciál paradní grafiky. Komentář mě po deseti minutách velmi iritoval, kecy jak pro žáky první třídy, které asi měli dodat punc dramatičnosti. No kdyby si to autoři odpustili a radši se věnovali čistě faktu a sdělili tak mnohem víc zajímavých informací, v mých očích by si určitě polepšili. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zajímavých dokument, který díky skvělé CGI animaci a nenáročnému komentáři Aleca Baldwina představí široké veřejnosti to nejdůležitější z naší Sluneční soustavy a některé další pozoruhodné jevy nacházející se desítky hvězdných let daleko. Já bych sice trochu více přitlačil na faktografickou linku ale to nic nemění na tom, že tenhle dokument podává základy vesmíru tou nejlepší možnou formou. It's as though life is a virus. ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument ktorý sa sústredí skôr na vizuálnu a technickú stránku tak trochu na úkor tej informačnej pretože všetko čo tu odozneje sme mali už dávno možnosť počuť a vidieť inde a podrobnejšie. Pre tých ktorí ,,začínajú,, je to ideálne. Pre tých ktorí chcú viac je tu podľa mňa zatiaľ neprekonaný http://www.csfd.cz/film/250407-kosmos/ alebo napríklad takisto výborný ale trochu kratší http://www.csfd.cz/film/285887-jak-funguje-vesmir/ ()

wesker 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální a úchvatná podívaná za hranicemi našich představ a běžných vědomostí.Podáno bez zbytečných složitostí ,stravitelné , zábavné a nadmíru poučné pro normální lidi.Toto bych promítal v planetáriích na obrovských plátnech... Jen jediná věc mě na tomto dokumentu štvala a to neustálé podsouvání teorie vzniku života nárazem komety do Země.Ale za neobyčejný zážitek a grafické orgie a krásnou cestu vesmírem nemohu jinak. ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

Asi bych se nedopočítal, kolikrát jsem během filmu s očima přilepenýma na obrazovce pronesl "Wow!" To jednoduché slovíčko asi nejlépe vyjadřuje mé dojmy. Největší příběh ze všech vyprávěný skvělým komentářem. Nutilo mě to přemýšlet a zároveň na mě padla zvláštní melancholie, že nežiju v době kosmického cestování, nebo aspoň v době, kdy budeme o vesmíru vědět víc. Jak se asi jednou naši předci vypořádají se zánikem země, a co s koncem celé naší galaxie? Náš vesmír začal pomalu umírat hned v momentě, kdy vznikl. Přesně jako život. V momentě početí začíná naše smrt. Fascinující! (Tím nemyslím závěrečné myšlenky svého komentáře, ale film...a především vesmír, život) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama