Reklama

Reklama

Cestování na okraj vesmíru

(TV film)
  • Česko Cesta na okraj vesmíru (více)
USA, 2008, 90 min

Režie:

Yavar Abbas

Hudba:

Ty Unwin

Obsahy(1)

Dokumentárny film, ktorý je skôr film ako dokument. Zobrazuje cestu cez našu slnečnú sústavu až na okraj vesmíru, kde stále prebiehajú procesy jeho tvorby. Dokument sa venuje každej planéte našej slnečnej sústavy a postupne pokračuje do hlbín vesmíru, pričom sa pristavuje pri rôznych známych aj neznámych úkazoch, ktoré vesmír ukrýva. Nevtieravý komentár obohacuje vynikajúca grafika CGI, ktorú vhodne dopĺňa soundtrack, šitý na mieru. (Sesulak)

(více)

Recenze (46)

foundation 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument ktorý sa sústredí skôr na vizuálnu a technickú stránku tak trochu na úkor tej informačnej pretože všetko čo tu odozneje sme mali už dávno možnosť počuť a vidieť inde a podrobnejšie. Pre tých ktorí ,,začínajú,, je to ideálne. Pre tých ktorí chcú viac je tu podľa mňa zatiaľ neprekonaný http://www.csfd.cz/film/250407-kosmos/ alebo napríklad takisto výborný ale trochu kratší http://www.csfd.cz/film/285887-jak-funguje-vesmir/ ()

reAnimat0r 

všechny recenze uživatele

Paradny trip do tajomstiev vesmiru v peknom grafickom prostredi. Film pre kazdeho vesrmirno/Sci-Fi fajnsmekra. Clovek pri filme nadobudne ako taku predstavu o velkosti planet a hviezd, doslava dych beruce prirovnania. Treba tento film sirit a doporucovat osobam v blizkom okoli, ktore o to stoja. Existuje dalsi zivot vo vesmire? Je vesmir nekonecny? Tento dokument nam neda priame odpovede, ale navedie nas na spravnu cestu k nim :) Celkove hodnotenie 10/10 ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Sice... desítky dohadů a teorií... ale je to hodně poutavě a zajímavě předložené! V podstatě není důvod nevěřit...docela klidně to nějak takto opravdu může ve vesmíru fungovat. Takže se hezky posaďte a vychutnejte si tuhle procházku vesmírem jako já! Časoprostor k zamyšlení nad naší nicotností a malostí... a ´´smyslem´´ života... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zamyslete se…Jsme jediní ve vesmíru? Jsme jen božský výtvor? Je vesmír přátelský? Můžeme tu zůstat na vždy?….. Pozoruhodný dokument, jenž je odvyprávěn téměř jako Sci-Fi film. Neskutečná cesta záhadnou periferií sluneční soustavy a celým vesmírem, na které zjistíme, že čím víc toho vidíme, tím míň tomu rozumíme. A když si představím, co by stím provedlo 3D…. Majitelé zobrazovadel ve vysokém rozlišení budou nadšeni! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nedával jsem v přírodopise pozor. 2.) Chci balit holky na znalosti o sondě Cassini. 3.) Myslím, že nejdůležitější je Země a sex. 4.) Chci vidět zrod hvězdy. ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší dokument o vesmíru co byl kdy natočen.. Prakticky celý nám známý vesmír v 90ti minutách. Vše podpořeno skvělým komentářem, který vše vysvětluje jakoby i vypravěč byl sám divák a ne jak bývá obvyklé že vypravěč ví všechno a divák je idiot který neví vůbec nic.. Perfektní práce, po dokoukání si prostě každý musí uvědomit jak je v rámci vesmíru vlastně naprosto bezvýznamnej.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama