Reklama

Reklama

Cestování na okraj vesmíru

(TV film)
  • Česko Cesta na okraj vesmíru (více)
USA, 2008, 90 min

Režie:

Yavar Abbas

Hudba:

Ty Unwin

Obsahy(1)

Dokumentárny film, ktorý je skôr film ako dokument. Zobrazuje cestu cez našu slnečnú sústavu až na okraj vesmíru, kde stále prebiehajú procesy jeho tvorby. Dokument sa venuje každej planéte našej slnečnej sústavy a postupne pokračuje do hlbín vesmíru, pričom sa pristavuje pri rôznych známych aj neznámych úkazoch, ktoré vesmír ukrýva. Nevtieravý komentár obohacuje vynikajúca grafika CGI, ktorú vhodne dopĺňa soundtrack, šitý na mieru. (Sesulak)

(více)

Recenze (46)

RajCZitko 

všechny recenze uživatele

Díky nynějším efektům to byla rozhodně zajímavá podívaná. Asi bych pro sebe zvolil jiný komentář, který se opíral hodně o náboženství a historii a ještě ty prupovídky..., ale každý podle svého gusta. I když jsem byl docela okouzlen tím, jak to všechno vypadá (jak se to tvůrcům podařilo ztvárnit), zajímalo by mě, kde je realita. Sice je to od NG - dle mě docela spolehlivého zdroje, ale co se této otázky týče..A je to přece také společnost, která chce, stejně jako každá jiná, z nás vytřískat peníze. ()

kojot.name 

všechny recenze uživatele

Vizuálně možná nejlepší dokument tohoto druhu, jaký jsem kdy viděl, a protože v něm nejsou žádné zjevné faktické chyby (bacha ovšem na amatérské titulky!), lze to směle doporučit laikům. Já se tam nic nového nedozvěděl, ale i tak ty obrázky stály za to. Nejvyšší hodnocení jsem se však rozhodl neudělit především proto, že dokument zmiňuje opravdu stupidní otázku, co bude lidstvo dělat, až bude za miliardu let Země neobyvatelná, a na závěr dokonce co budou dělat naši potomci, až náš vesmír vychladne ("odcestují červí dírou do paralelního..."). OMG! To těm tvůrcům nedochází co znamená miliarda let (vzhledem k cca 100-200tisícům let existence našeho druhu)? Nebo jsou tak patologicky optimističtí, že mají potřebu to řešit? A není to první dokument, kde se tato "palčivá" otázka našeho druhu objevila. Co takhle si jako lidstvo dát nějaký realistický cíl, třeba přežít rok 2100? ()

Reklama

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Měl sem pocit že mám v obýváku raketoplán tenhle dokument se mi vryl do paměti svým skvělým zpracováním opravdu sem si z něj něco odnesl celou hodinu a půl mě zajímal.. Až mě skoro děsí že toho víme tak málo o tak velkém prostoru ničeho neboli prostoru temné hmoty.. Jinak údaje o teplotách a vzdálenostech fascinujicí plnohodnotně 5* ovšem co je pod zášitou National geographic vždycky stojí za to ať jde o dinosaoury nebo o vesmír:) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zajímavých dokument, který díky skvělé CGI animaci a nenáročnému komentáři Aleca Baldwina představí široké veřejnosti to nejdůležitější z naší Sluneční soustavy a některé další pozoruhodné jevy nacházející se desítky hvězdných let daleko. Já bych sice trochu více přitlačil na faktografickou linku ale to nic nemění na tom, že tenhle dokument podává základy vesmíru tou nejlepší možnou formou. It's as though life is a virus. ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší dokument o vesmíru co byl kdy natočen.. Prakticky celý nám známý vesmír v 90ti minutách. Vše podpořeno skvělým komentářem, který vše vysvětluje jakoby i vypravěč byl sám divák a ne jak bývá obvyklé že vypravěč ví všechno a divák je idiot který neví vůbec nic.. Perfektní práce, po dokoukání si prostě každý musí uvědomit jak je v rámci vesmíru vlastně naprosto bezvýznamnej.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama