Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem zhlédla tento dokument o Surikatách, i když bohužel v českém dabingu, ale i tak jsem byla nadšená. Podle mě velice zdařile natočený film, tím zajímavější, že vypráví příběh jednoho surikatího mláděte od narození až do skoro dospělosti, takže člověk má možnost vidět ve stručnosti každodenní starosti jedné typické surikatí rodinky. Vypadaj fakt krásně a hrozně lidsky...jak si stoupají na ty zadní nohy a na špičky a rozhlížejí se, nebo si sednou, nebo se objímají:) A i na mě působili poměrně inteligentně a sehraně jako skupina. No roztomilý živočišný druh, který od nás bohužel žije dost daleko, takže jsem ráda aspoň za tento dokument.. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Surikaty jsou nádherná zvířátka žijící v krásném prostředí. Dokument je natočený velice příjemně pro celou rodinu a právě nad roztomilými tvářičkami a unavenými pády surikat za veder se budete rozplývat. Bohužel film místy nudí a celkově asi 30% stopáže jsou de facto hluchá místa. Paul Newman byl moc příjemným vypravěčem. ()

Reklama

petrce 

všechny recenze uživatele

Jedinečný a originální dokument s příběhem o jednom malém tvorovi v rozsáhlé pouštní oblasti v jižní Africe zvané Kalahari. Tento malý tvor je fascinující Surikata (moc rád je pozoruji v ZOO) a ve filmu má jméno Kola, můžeme pozorovat jeho vývoj od nezkušeného mláděte až po významného člena klanu. Film je neuvěřitelně spektakulární a přitažlivý pro svoji jedinečnou kameru a úžasné záběry na krajinu ve spojení s nezapomenutelným a trefným hudebním doprovodem a napínavými i roztomilými úseky. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kouzelně nasnímaná část život jedné rodinky surikat v krásné a nebezpečné jižní Africe - přesněji v poušti Kalahari. Dokument se zaměřuje především na každodennost života těchto vnímavých a bezprostředních tvorečků, přičemž klade velký důraz na vykreslení vazeb soudržnosti, pospolitosti a solidarity v rámci vlastní "rodiny". Sociální vazby jsou zde představeny jako nejzákladnější element soužití surikat. Hlavního hrdina "Kolo" každého určitě očaruje svým charakterem a přístupem k nelehkému životu a dospívání v poušti plné přirozených nepřátel. Doporučuji všem, kteří mají rádi filmy o přírodě a upřednostňují dokumenty, které nezahlcují informacemi a raději podávají nové poznatky skrze příběh. Tento je opravdu překrásný. 9/10! ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik mají tyto zvířata společného s člověkem. Nehledě na to, že v mnohém bychom se od nich mohli učit..Perfektně natočené, dojemné a zároveň akční. Jeden by až nevěřil, že mohou mít "akční sekvence" v dokumentu o triceticentimetrových šelmách takovou šťávu. Děkuji Paulovi Newmanovi za to, že mě dokázal tak skvěle provést životem jedné surikatí rodinky z pouště Kalahari.. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama