Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes originální námět, si režisér Adam Green při psaní scénáře neuvědomil, že řada vypjatých situací ve filmu bude vyznívat nechtěně směšně. A tahle skutečnost film dost sráží, nehledě na to, že úvod, ve kterém trojice přátel (debutující Emma Bell, Ashmore a Zegers) na horách mezi sebou vede plané kecy o ničem a následně usmlouvají s provozovatelem lanovky dobrou cenu místo permanentek, je zbytečně rozvleklá a nemine nás ani snowboarding. A pak se ústřední trojka začne chovat idiotsky. Provozovatelem lanovky jsou upozorněni na blížící se nepříznivé počasí a přesto ho večer ještě jednou přemluví, aby je vytáhl na kopec. Nějaký pud sebezáchovy u nich neexistuje a už vidím, jak někde na sjezdovce něco takového nějaký provozovatel připustí. A pak sehraje hlavní roli náhoda. Obsluhující u lanovky si prohodí místo s kolegou. Ten v domnění, že už nikdo na lanovce není, lanovku vypne a jde domů. A naše trojka zůstane v mrazu viset pěkných pár metrů nad zemí. Výchozí situace nesporně zajímavá, ale pak přišly na řadu převážně ony zmíněné komické vsuvky oscilující mezi komedii a parodií. Představte si, že se nešlo nesmát se při pohledu do půl těla zahrabaného Zegerse v umělém sněhu, jak má u těla přidělané evidentně umělé nohy, které si jako při skoku z výšky zlomil, až mu trčí kosti. Aby to nebylo málo, tak do toho z nedalekého lesíku přiběhnou vlci, on šíleně komicky ječí a oni ho roztrhají, ale skoro nic není vidět. Takových momentů je ve filmu víc, a pokud to režisérovi přišlo napínavé, tak mně to teda přišlo směšné. Nechtěně komické jsou často i dialogy, ale na druhou stranu zimu a mráz lze cítit až fyzicky a přimrzlá ruka k držadlu sedačky patří k tomu lepšímu, co drama z hor nabízí, ale jako horor bych to přímo neoznačoval. Sice filmem postupně prostupovala trýznivá až mučivá atmosféra vznikající z bezvýchodné situace, ale Green ji vždy nějak zásadně pokazil nějakou nepravděpodobnou blbostí, jako třeba útočící vlci nebo zcela vylidněná sjezdovka dopoledne za pěkného počasí. Frozen není optimálně zvládnutý film, ale přesto mě nenudil a vlastně jsem se u něj i nečekaně zasmál. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněženka a machři na lanovce, zodpovědný vlekař, otevřené zlomeniny, červeňoučké omrzliny a k tomu jako symfonie smrti zavyjanie a brechot vlků, německých ovčáků, border kolií a já nevím čeho ještě.. Od malička učím děti, že když je venku zima, musí se bunda zapnout až ke krku, nicméně Green vytěžil z omezeného prostoru takřka maximum a postupně vylučoval všechny možnosti záchrany, které se mi rodily v hlavě. Škoda jen, že některé dialogy k natažení stopáže vykazovaly známky nákazy post-pubertálním Walshismem z 902 10.. Proč něco takového jednoduchého nejde i u nás? Lanovka? Jasně, to by kvůli vlkům museli točit na Slovensku, ale mám pár námětů i na české survivaly. Například: Fanoušek hokejové Slávie ztrativší se během 6.kola extraligy na toaletě vždy zaplněné Sazka Arény a následně objevený až při prvním čtvrtfinále. Název: Dlouhá sezóna. Nebo můj oblíbený z bufetu poslanecké sněmovny, kde by před letní dovolenou omylem uzamkli tři poslance i s mobilními telefony. Tady by pochopitelně o čistokrevný survival nešlo, protože by dotyční nejevili ani ten nejmenší zájem zachránit se. Název: Uchlastáni k smrti za 62,50… ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po pozretí filmu som si v duchu povedal ako film skončí... a on tak naozaj skončil... a nie len preto je to u mňa len ďalší film na jedno pozretie. Možno sa s tromi postavami nedal spraviť zaujímavejší príbeh, ale nebolo tam nič čo by som ešte nevidel. Postavy sú sympatické a i keď niektoré dialógy by som pretočil, filmu prospeli a udržali môj záujem stále dosť vysoko. Ale je tu, ale :) klišé kam sa pozrieš. Dobré je, že sa film nehral na nič veľké a z malého filmu sa vyklubal nenáročný film na chladný večer, ktorý neohúri, ale zaručene dobre vyplní prázdne miesto v TV programe. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tlustý, úplatný a nezodpovědný vepř obsluhující lanovku, versus vlci, vyjící hlady tak strašně, jako by jim nepozorný rekvizitář přibouchnul ocasy do mrazáku. Strašidelné i poučné. Aneb kolik kilo docela sympatického lidského masa sežere za hodinu průměrně vzrostlý vlk? Kolik hodin udrží moč průměrně vzrostlý týnejdžr? A kolik průměrně stydlivá holka? Za jak dlouho vám přimrzne holá ruka k ocelové trubce, případně držka k tyči? Dá se na trojsedačce vypnuté lanovky vyspat do růžova? A jak hluboko do růžového masa vaší omrzlé tváře se můžete prodrbat, drbete-li se fest? Závěrem dejme slovo vysmáté Parker O´Neil : Pokud přežiju, uklidím doma svou chcíplou kočku a pak navštívím plastického chirurga. Né kvůli svým kozám, volové! Kvůli ksichtu. Taky už nechci být zvěrolékařkou. Stanu se hajnou! Podám si přihlášku na lesnické učiliště. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vystoupim z auta, nasadim lyžáky, jdu si koupit vstupenku na noční lyžování. Nechápu, proč je tu tak málo lidí. Vlastně jsem tu uplně sám. Zapřemýšlím a napadne mě, že ostatní ještě dorazí. Nedorazí, jenže to já pochopím až ve chvíli, co nasednu na lanovku, vyjedu nahoru a světla zhasnou. V tu chvíli se zapotim, poseru a prožiju nejhorší sjezd jezdovky života. Tedy v případě, pokud to po zmrzlé sjezdovce nenarazim do nějakého stromu a nezabiju se. Nebo, že bych to přežil a dostal se až do nejtemnějšího lesa na světě, kde by na mě čekal nějakej medvěd? Bůhví, každopádně ta představa je odporná a nikdy bych jí nechtěl být součástí. Herci v tomhle filmu bohužel byli. Jak to dopadlo, co myslíte? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Príbeh sa odohráva vo fiktívnom pohorí Mount Holliston v Novom Anglicku. Holliston je názov mestečka, kde vyrastal režisér Adam Green. Nie sú tam však žiadne hory, kde by sa dalo lyžovať. (beso74)
  • Hlas, jenž vysílačkou oznámí projetí poslední sedačky, patří Deemu Sniderovi, zpěváku kapely Twisted Sister. Jeho syn se na filmu podílel coby asistent režie a můžeme ho vidět ve scéně z kavárny, má na sobě tričko otcovy kapely. (SHI-SHA)
  • Sněhová bouře o první noci byla dostatečně silná na to, aby plně zasněžila lyžařské vybavení, které postavy shodily pod lanovku, i mrtvé tělo. V záběrech na celou horu je však patrné, že i v noci jsou stále viditelné vyježděné trasy lyžařů z odpoledne. (hansel97)

Reklama

Reklama