Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

Fr 

všechny recenze uživatele

Dnešní hlavní cenou je INK. Tvé jizvy teď zmizí, už žádná hanba, protože pýcha je to z čeho jsme stvořeni..... Přichází noc. Pro někoho má nádech nadpřirozena, protože přináší dobré i špatné sny. Emma nemá mísu, ale svůj vlastní přelud, noční můru do níž ji poslala komplikovanost lidské duše a cesta ven je pouhou nadějí, za kterou se ovšem vyplatí bojovat. OCEŇUJI snahu natočit film ,,jinak“. Líbí se mi vyprávění jakoby ve snech a ve vzpomínkách – tedy mimo realitu převedené do jednoho velkého videoklipu. To platí taktéž o akci. Faktem je, že někomu to může připadat nudné a amatérsky natočené. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dokážu se podívat i na méně rozpočtový snímek. 2.) Jsem Ing. a zajímá mě proč mi lidi začali říkat INK. 3.) Mám noční můry, ve kterých mám přezdívku BŮH. 4.) Na jiný filmy než na videoklipy stejně nekoukám. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** P.S: Takový složitější ,,KDOPAK BY SE VLKA BÁL“ říznutý snovou variací na MATRIX. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tomuto skvostu som sa tak dlho bránil? Nádherná vizáž klasického príbehu boja dobra zo zlom, ktorý sa dennodenne odohráva v našom podvedomí. Klasický scenár citového návratu a predsa je tento film v niečom odlišný. Jednak dejovou líniou, ktorá nedovolí mozgovým bunkám vydýchnuť a jednak soundtrackom tak depresívnym a súčasne tak nádherným. Od hercov, od ktorých som nič nečakal som dostal taký nával emócií, ktoré trvali ešte dlho po uplynutí záverečných tituliek. Chápem rozporuplné hodnotenia, pretože film je ďaleko od komerčných blockbusterov, a nie každému na prvé zhliadnutie zachutí. Avšak tento ťažký intelektuálny film sa oplatí vidieť. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s nejednoznačnými komentáři. Někdo dá sotva jednu hvězdu a chrlí jednu výtku za druhou, jiný se zmůže jen na wow a plácne pětihvězdu bez mrknutí oka. Tohle je přesně ten případ. Prvních dvacet minut budete přemýšlet o tom, jestli se raději nepodíváte na zprávy z regionu, nebo jestli si raději nevysajete auto, nebo nevyčistíte okapy na baráku. A to i když vám dojde, že jde spíš o alegorii, o takový nitrozpyt jednoho ztraceného člověka, kterému se trochu pomotaly hodnoty. Přestože je první třetina trošku zmatečná, většina diváků bude po půl hodince tušit kdo je kdo a co která postava v tomto příběhu představuje. A přestože se nabízí, co se bude dít dál, začne to být zajímavé. Navíc postavy jsou sympatické a vše je podané tak...skromně, bez ambicí ohromovat, ale prostě vyprávět. Nemoralizuje se, ale ukazuje a kdo si má z takového příběhu co vzít, ten si tam to ponaučení najde. A tak kdo vydrží do poloviny, bude asi dál sledovat, jestli to dopadne tak, jak by si většina z nás přála. Označení Sci-fi je velmi, velmi zavádějící, takže aby jste nebyli mezi těmi, kteří raději stráví čas na střeše, nebo vysáváním, doporučuji nečekat ufony, alternativní světy, ani dimenze, ale spíš psychorozborku podanou lehce fantasy formou. Žádné supertriky, tady je to o něčem jiném. Pragmatici si nejspíš jen pobouřeně odfrknou, ale empatici a esoterici si příjdou na své. Pokud máte rádi věci jako OA, nebo Výchozí bod, nejspíš se vám bude Ink líbit, a to i když je oproti výše zmíněným o dost naivnější. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Záblesky geniality v zajatí amatérizmu. Winansov druhý celovečerný film sa, presne ako píše Anderton, veľmi dlhú dobu hľadá. Rozprávanie je sprvu chaotická a zmätená, i keď zaujímavá explózia nápadov, ktoré však dohromady nepôsobia dva razy kompaktným dojmom. Nízky rozpočet sa najsilnejšie odráža na slabej technickej stránke, ktorá nedáva priestor vyniknúť kamerovým finesám (tie tu ešte nehrajú tak naratívne významnú rolu a občas pôsobia len ako na efekt) ani nespornému talentu, utopenému vo farebných filtroch a extrémnom počte strihov na sekundu. Pritom by sa mnohé dalo vyrušiť, pokiaľ by sa Winans nepokúšal o niečo, načo nemá - ako napríklad nedomyslená akcia, ktorá úplne postráda potrebnú kinetickú rezonanciu. V neskoršej fáze si však ujasňuje priority a Ink sa začína meniť v rozprávkovo ladené podobenstvo o ľudskej povahe a ceste k sebe samému. V tejto polohe už sa zbavuje mnohých nedostatkov a dokáže vyvinúť aj vítané emócie, ktoré znásobujú pôsobivosť finále. Najväčším kladom je hudba a prepojenie paralelných svetov s vlastnou mytológiou - tu len zamrzí zbrklá expozícia niektorých postáv. Po výtvarnej, technickej, scenáristickej i režijnej stránke ponúka Winans omnoho viac až vo svojom ďalšom filme. 60-70% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli to byl záměr, že chvílemi mi snímek připomínal studentský film na festivalu Amatérské kamery. Možná jo. Ale ten děje, který se zamotal sám do sebe a do věčného boje dobra a zla. Dobrých snů a těch špatných. A ještě do toho dáme jednoho workoholica, co je otec dcery se znovuobjeveným rodičovským citem, aby to jakože bylo patetický. Tak jo. Tak ne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama