Reklama

Reklama

The Face at the Window

všechny plakáty
Velká Británie, 1939, 70 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bankovní úředník, který čelí nespravedlivému obvinění, že jako záhadný vlkodlak vraždí v ulicích Paříže 19. století, se rozhodne najít skutečného viníka. (Netflix)

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tady se to jenom hemží hvězdama a já marně přemejšlím proč. Tady je totiž jedna hvězda - Tod Slaughter - a jinak nic, co by stálo za zmínku. I počáteční náznaky, že by se mohla řešit (i třeba jenom falešná) lykantropie, vzaly za své a šlo o typický slaughterovský film té doby. Tedy s evidentně divadelním hercem s přehnanými gesty a výrazem řezníka, co se s nábožnou úctou chystá porazit prase, když chce někoho zamordovat, a celkem plytký příběh o bohatém padouchovi, co chce všechno hodit na chudého kladného hrdinu. O tom je každý film se Slaughterem - a ani tento nebyl výjimkou. Dobře, kulisy roku 1880 byly vystavěny dobře, a krásně vynikl rozdíl mezi opulentními salony vyšších kruhů a špína chudinských částí (na druhou stranu - zas si nedělejte iluze, že si toho nějak extra užijete, je to studiovka a odehrává se především v několika místnostech), děj je slaboučký, i v roce 1939 stokrát obehraný, scénář děravý a... kromě Slaughtera není na co se dívat. Nenechte se zmást vysokým ohodnocením na IMDb - 6,1 z 10 -, protože když se podíváte na tamní reviews, zjistíte, že všichni akorát obdivujou Slaughtera. A já takovej fanda nejsem. Podle mě je to jen dlouhý a velmi nudný film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zde jsou uváděny žánry Krimi / Horor. S hororem to má společnýho jen velmi málo. Snad jen náznak(opravdu náznak) spojenej s výskytem „vlkodlaka". Jinak jde o hodně špatnou kriminálku kde v ulicích Paříže někdo vraždí. Taktéž je vykradená banka. Je tu i zamilovanej pár kterej tvoří Lucien (úředník banky) a dcera majitele banky Cecile. Na tu má ale zálusk i bohatý šlechtic Lucio Delgado kterej policii dává falešný stopy aby vše ukazovalo právě na Luciena. Docela bída. Kdo bude očekávat horor s vlkodlakem terorizující Paříž ten asi zapláče. Hodně slaboučký 2hvězdy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by mal film lepšie finančné zázemie, mohlo to byť oveľa lepšie. Priemerný kus, kde je všetko od začiatku jasné a chýba tomu väčšie napätie. Tretia recenzia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje podívanou v universalovském stylu - "šílený" profesor, vraždící vlkodlak, přehrávající záporák, ale jaksi to ztratí ten správný drive. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Film bych neoznačil za nudný. Problém je spíš v tom, že to celé vypadá jak parodie. Už i v tom roku 1939 to muselo působit kýčovitě: krachující bankéř, starý bohatý zlý společník, který se uchází o jeho dceru stejně tak jako mladý chudý poctivý úředník. ()

Reklama

Reklama