Reklama

Reklama

Cesta

Obsahy(1)

Americký fotograf Luke přijíždí do Maroka, aby uprostřed exotické krajiny a lidí prazvláštních obyčejů zapomněl na svou lásku, která mu zemřela v náručí. Od počátku vnímá odlišnosti zdejší kultury plné tabu a náboženských předsudků, které jsou pro člověka vychovaného západní civilizací jen těžko pochopitelné. Kouzlo krajiny i svérázné povahy zdejších lidí mu však okamžitě učarují. Zasvěcenou průvodkyní se mu stane krásná marocká dívka Zahrad, se kterou se náhodně seznámí. Ta mu chce ukázat všechny půvaby své země, proto jej vyzve k cestě do pohoří Atlasu, z jehož vrcholků lze údajně pozorovat nejkrásnější východ slunce na světě. Zprvu romantická vyjížďka se však změní v noční můru, když v horských stráních objeví tajemné chodby, v jejichž temných zákoutích se skrývá děsivé tajemství. Luke začíná tušit, že nejkrásnější východ slunce by pro leckoho mohl být také tím posledním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl tedy řádně dlouhý, trval přibližně 50 minut. Za tu dobu se nás tvůrci zřejmě snažili seznámit s místním obyvatelstvem a jeho zvyky a já celou dobu přemýšlel, co z toho vyleze. Nakonec na posledních 40 minut z toho byl dobrý thriler, i když tato část filmu byla dost předvídatelná a nějaké velké překvapení z toho nebylo. Ale celkově na jedno podívání to nebylo špatný. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Pekne sa nam vracia to ako je zapad schopny zaplatit za veci neuveritelne sumy... Krasny sprievodca Marokom... (kvoli tomu som to zacal pozerat, kedze som sa nedavno z Maroka vratil) sa postupne a nakoniec celkom necakane meni na horor z neodvartným koncom. Hlavne pekny je posledny zaber z Londyna, ked som prestal nadavat na zlych krviziznivych marokancov... Vacsina zla ide od nas. Poptavka <--> Nabídka ... jednoduché. Welcome in reality. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem o 4* ale bohužel. Tohle je prostě film kde předpovím každou minutu dopředu(a to se mi nestává). Děsně předvídatelnej film s výborným Dorffem, nevím proč do toho lezl, přeci jen má na víc. Nicméně hudba, kamera, prostředí je dokonalé. Ale jak jsem řekl nedokážu dát víc, Heller neměl koule nato udělat nějakej twist. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem začal film sledovat se zájmem, protože mě zaujal zajímavý obsah na obalu DVD a také zmínka o scenerii pohoří krásného Atlasu. Avšak sotva jsem se stačil naladit na vlnu příběhu o nějakém možném tajemství z exotického prostředí nebo mysteria, tak se během postupnosti děje iluzívnost nadšení z filmu nějak vytratila už po několika detailech. Děj mi začal připadat povrchní, spíše se rozbíhal do zvláštní konstrukce jakéhosi poznávání místního folklóru tradic a historie, ve kterém probíhá banální seznamovací dialog, v kterém to naivitou skřípe až běda. Také se nelze zbavit dojmů, že podobné téma příběhu už jsem viděl asi v nějakém filmu. Pravda, efektivní záblesky foťáku přerušující tmu jsou neobyčejně působivé, ale to je tak vše. Nehodlám se tu ovšem pouštět do detailů, ale možná, že někdo ve filmu najde zalíbení v pochmurně napjaté atmosféře stylizované do podoby jakéhosi neznámého tajemství. Takže v úhrnu slabé dvě hvězdičky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu sa film tvári ako turistický sprievodca po Maroku. Divák v podstate len spoznáva mentalitu ľudí a krajinu a nevie, čo od filmu čakať. V druhej polke sa film síce trochu rozbehne, ale je to len zdĺhavé blúdenie po úzkych chodbách v skalách s predvídateľným koncom. Suma sumárum, keď budem chcieť vidieť film o Maroku, tak skúsim dokument a keď budem chcieť vidieť dobrý thriller, skúsim nejaký iný film. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama