Burasuraitâ (TV seriál)
Animovaný / Akční / Drama / Horor
Japonsko, 2008, 24x30 min
Hrají:
Unshō IshizukaObsah
Nacházíme se v Německu v jednadvacátém století! Době, kdy jsou lidé stále stejní, ale světem se začínají prohánět obludy pochybného původu. Média jim říkají Demoniacové, vědci Almaganové. Vznikají z lidských mrtvol, vyvíjejí se a zdokonalují. Nejprve dokázali svá těla spojit jen s jednoduchými předměty, ale nyní již zvládají i vozidla, zbraně a dokonce plastické trhaviny. Nikdo neví, co jsou zač. Po střetu s jedním z nich se Gerd Frentzen, světoznámý motocyklový šampion, ocitá na vozíku. Jenže ne na dlouho, protože díky záhadné pilulce získá schopnosti Amalganů. Stane se jedním z nich? Dokáže si uchovat svoje vlastní já nebo skončí jako vraždící monstrum? (daveva)
Subjektiv
Z jistého úhlu pohledu lze vnímat seriál Blassreiter jako převelice originální. Vždyť kde jinde uvidíte zmutovaná monstra srůstající se stroji, motocyklové závodníky a Templáře bojující o budoucnost lidstva? Z jiného úhlu pohledu jeví se Blassreiter jako převelice neoriginální. Vždyť kolik anime seriálů v sobě nemá tajnou organizaci, která usiluje o nějaký zvrácený cíl? Já osobně bych se přimlouval spíše za pohled druhý. Nadto bych seriálu vytkl neschopnost přesvědčivě dát poznat své hrdiny, kteří s oblibou přijímají vize, které se už malým dětem musí zdát šílené a ještě nám to vyprávění odůvodňuje jejich nadměrně vyvinutou potřebou páchat dobro a zařizovat spravedlnost.(27.3.2009)
Roby
Vidím to tak, že 90% kapitálu na anime padlo na vizuální efekty a 10% připadlo na všechno ostatní a podle toho to taky tak vypadalo. Vizuálně fakt skvělý, ale děj, zápletka a závěr to se krutě nepovedlo... abych to zkrátil tak vám řeknu tohle vyhněte se tomuhle anime, uděláte jen dobře.(6.12.2010)