Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Nacházíme se v Německu v jednadvacátém století! Době, kdy jsou lidé stále stejní, ale světem se začínají prohánět obludy pochybného původu. Média jim říkají Demoniacové, vědci Almaganové. Vznikají z lidských mrtvol, vyvíjejí se a zdokonalují. Nejprve dokázali svá těla spojit jen s jednoduchými předměty, ale nyní již zvládají i vozidla, zbraně a dokonce plastické trhaviny. Nikdo neví, co jsou zač. Po střetu s jedním z nich se Gerd Frentzen, světoznámý motocyklový šampion, ocitá na vozíku. Jenže ne na dlouho, protože díky záhadné pilulce získá schopnosti Amalganů. Stane se jedním z nich? Dokáže si uchovat svoje vlastní já nebo skončí jako vraždící monstrum? (daveva)

(více)

Recenze (5)

Roby 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak, že 90% kapitálu na anime padlo na vizuální efekty a 10% připadlo na všechno ostatní a podle toho to taky tak vypadalo. Vizuálně fakt skvělý, ale děj, zápletka a závěr to se krutě nepovedlo... abych to zkrátil tak vám řeknu tohle vyhněte se tomuhle anime, uděláte jen dobře. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z jistého úhlu pohledu lze vnímat seriál Blassreiter jako převelice originální. Vždyť kde jinde uvidíte zmutovaná monstra srůstající se stroji, motocyklové závodníky a Templáře bojující o budoucnost lidstva? Z jiného úhlu pohledu jeví se Blassreiter jako převelice neoriginální. Vždyť kolik anime seriálů v sobě nemá tajnou organizaci, která usiluje o nějaký zvrácený cíl? Já osobně bych se přimlouval spíše za pohled druhý. Nadto bych seriálu vytkl neschopnost přesvědčivě dát poznat své hrdiny, kteří s oblibou přijímají vize, které se už malým dětem musí zdát šílené a ještě nám to vyprávění odůvodňuje jejich nadměrně vyvinutou potřebou páchat dobro a zařizovat spravedlnost. ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Pět dílů mi asi stačilo. Vizuálně asi pěkné, ale jinak to je nudné a člověk nemá šanci pochopit o co tu vlastně jde. Prostě tvůrci přišli, napadlo je udělat anime o potvorách, které se umí spojit s čímkoliv kovovým a mechanickým, ať už to je telefonní budka nebo motorka, pak k tomu jen přidali nějaké nejvíc ploché postavy a úplně nejstupidnější příběh, co jen jde. Tvůrci se na začátku nepokusili vysvětlit vlastně nic a prostě jen přišli, něco vychrstli na diváka a zase odešli. Nemám důvod pokračovat dál ve sledování. ()

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že svet Blassreiter je niečo na spôsob Európskej Únie, a dej sa odohráva v Nemecku. A tak tu máme pokus o presah, a riešia sa problémy ako prisťahovalectvo, rasizmus, ale je to riešené mimoriadne plytko a hlúpo. A to som ešte nespomínal kresťanstvo, ktoré sa v anime tiež vyskytuje. Keď sa niekto nevyzná v problematike o ktorej rozpráva, zvykne to dopadnúť dosť tragicky. Toto anime vie o kresťanstve a Európe asi toľko ako ja o objave cyklínu a cyklín-dependentnej kinázy z roku 2001. Preto treba odignorovať akýkoľvek pokus o hlbšie umenie či kritiku spoločnosti, na čo Blassreiter jednoducho nemá. Ostane nám tak tuctové anime s tuctovými postavami, ktoré ale vie čo robí. Aj keď rozjazd je trošku pomalší, a záverečná bitka popierajúca logiku, zvyšok je číra béčková radosť. Skvelá animácia, dobrá hudba. Ale hlavne, príbeh sa s postavami veľmi nemazná, a tak sa môžeme tešiť na kopu umierajúcich a sebaobetujúcich sa hrdinov. A presne tak to mám rád. ()

Reklama

Reklama