Arachnománie (TV film)

Arachnomania

Spider Game

Dokumentární

Francie, 2007, 51 min

Motto: "Pavouci maj svoje sítě, do těch sítí zachytí tě..." ;-) . . . Na domácí toaletní místnosti mám už možná dobrých deset (?) let pavučinku. Asi dýl. No, dnes už vlastně je to docela pavučina... ;-) Nepamatuju si přesně, kdy a jak se zjevila a kdo vytvořil její základy. Je v koutě, tak půl metru od země a nevadí mně, nikomu ani ničemu. Nevím, kolik generací pavoučků ani jaké ráce se v ní už zrodilo a žilo. Stále tam ale průběžně někdo vegetuje a stále se v ní něco děje. Předpokládám, že ku prospěchu svému i mému likvidují ty dobré duše všelijaké ty škodlivé muňky, které se v místnůstce tohoto typu mohou nacházet... Každopádně - pavoukovi bych už (...od jisté doby můžu s čistým svědomím říct, že nikdy...) neuškodil. Jsou to - jak vidno i z tohoto zajímavého dokumentu - úžasná a v drtivé většině i užitečná stvoření, která nakonec tu byla na Zemi dávno před námi a jak zdá se, při naší pýše a ignoranci náš druh zjevně i přežijí... - - - - - (Poprvé viděno 15.5.2009 na ČT2, komentář zde jako první - 15.5.2009)(15.5.2009)

Dozvíte se dost zajímavých informací, ale je to takový mišmaš že z toho stejně nic mít nebudete. Mně v hlavě utkvělo jen to pavoučí víno, mmm.(14.9.2009)

Jde o obšírný výlet do světa pavouků. Kromě vědeckých, méně či více známých, skutečností zabrousí také do světa psychoterapie, léčitelství, filmu, lékařství, průmyslu, vojenství, módy, umění, politiky i sportu. Zkrátka pavoučí všehochuť na francouzský způsob.(16.5.2009)