Reklama

Reklama

Nohama na rovníku, hlavou v nebi

(TV film)
Česko, 2007, 52 min

Režie:

Jan Heller

Kamera:

Jan Heller

Obsahy(1)

Vánoční příběh lékáře a tajně vysvěceného kněze pracujícího v misii, která zachránila kamerunský kmen Bangwa před vymřením.  Kamerun, Fontem, šedesátá léta minulého století. Uprostřed pralesa na následky epidemie vymírá kmen Bangwa. Na žádost místního krále - fona Defanga přicházejí z Itálie členové Hnutí fokoláre, aby zde postavili nemocnici. Horko, téměř stoprocentní vlhkost, malárie, spavá nemoc a značně odlišný způsob uvažování domorodců, to vše denně provází první průkopníky při budování misií ve Fontem a Fonjumetaw.
Po více jak čtyřiceti letech přijíždí do této oblasti pracovat český lékař a misionář MUDr. František Slavíček. Spolu s ním zde prožijeme vánoční svátky, ale staneme se i svědky paradoxů současného života v rovníkové Africe. Život v tomto pro nás tak exotickém koutu světa hodnotí MUDr. Slavíček slovy: "Sociálně a kulturně zde mnohdy žijeme v prostředí doby knížete svatého Václava a přitom nám tu začíná fungovat mobilní síť." Oslavu Vánoc, radost a naději by ale mnozí mohli zdejším lidem závidět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Mít 42 dětí z nichž polovina zemřelo a ještě se tím chlubit se mi zdá hrozné (v tomhle duchu je celý dokument) . Snad se nenasáčkují k nám do Evropy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama