Reklama

Reklama

Fish Story

  • Japonsko Fisshu sutōrī (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2012 se směrem k Zemi řítí obrovský meteorit. Zatímco zkáza světa se zdá být neodvratitelná, v jednom obchodu s hudebninami skupinka lidí poslouchá dávno zapomenutou píseň Fish Story. V roce 1975 druhořadá punkrocková kapela nahrává album, které se posléze ukáže být jejím jediným výtvorem; jmenuje se Fish Story. Osudy různých lidí mohou být provázané netušeným řetězcem příčin a následků a i věc, kterou spousta lidí považuje za fiasko, může jednou zachránit svět. Základem úsměvného nezávislého filmu Fish Story je precizní scénář, který divákům postupně představuje roztodivné postavy a bizarní události. Zdánlivě nesouvztažná série anekdotických epizodek se ve velkolepém finále ukáže jako promyšlené vyprávění vystavěné okolo titěrných detailů, které mají dalekosáhlé důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd mě málem odradil, ale díky postupně vzrůstající zajímavosti dalších scén a odhadovaní toho jak se to celé proplete dohromady, jsem rád vytrval. Podobně jako u filmu The Two in Tracksuits tohoto režiséra je nutné na tento styl filmového vyprávění mít náladu. Jde prostě o pohodový film na kterém se nedá nic specificky vyzdvihnout, ale jako celek prostě funguje. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak ujeté, až je to geniální :-) Velmi netradiční a pro mnoho diváků těžko uchopitelné pojednání na téma konce světa, "co by kdyby" a punkrocku v hlavní úloze, s patřičnou dávkou "fylozofie" k tomu aneb miluju české titulky bez korekce gramatiky :-) Nemůžu popřít, že film mne velmi zaujal a někdy jsem kroutil hlavou, na druhou stranu zrovna ta nejobsáhlejší pasáž o kapele mne sem tam nudila, zbytek však stál za to a zhlédnutí mohu doporučit - ač každému tohle neobvyklé pojetí nesedne. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Mozna ze film v pulce snad az prilis zpomali, nicmene ani tato pasaz mu pro me neubira na tom roztomilem, hravem puvabu pro ktery jsem si ho proste zamiloval. Japonsky punk, ulitly humor, blazniva dejova skladacka, skveli herci, jista tajemna atmosfera, to vse je pro me az prilis pritazlive nez abych hodnotil mene nez plnym poctem hvezd. Jen zanrove bych film zaradil do paradoxni kombinace mysteriozni komedie. Uz se tesim na dalsi kousky od Yoshihira Nakamury. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujimava zapletka (nadchadzajuci armageddon vs. hudobna skladba, ktorej zakulisie vzniku v sebe skryva potencial na spasu pred znicenim sveta) odvijajuca sa v chronologicky poprehadzovanych sekvenciach rozneho stylu / zanru. Rytmizovanie rozpravania obcas vykazuje trhliny prave v rozdielnosti pouzitych filmovych a "divadelnych" vyrazovych prostriedkov. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdy hlavne za multižánrovú prvú hodinu a záver. Dej medzitým sa príliš venuje kapele a zabúda na ostatné zaujímavejšie príbehy, až ku koncu, kde sa všetky pretnú a nasleduje úžasná koláž toho čo a jak sa stalo. Objektívne 65-70 percent, ale chcem to trochu nadhodnotiť. Za originalitu, vysokú úroveň trikových scén a celkovo sympatickú snahu nezávislých tvorcov nacpať do jedného filmu všetko možné (pričom ich snaha nie je pre snímok kontraproduktívna). Vyšlo im to :) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama