Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1977. Od třetí indo-pákistánské války uplynulo již šest let, ale v pákistánských vězeních stále sedí desítky válečných zajatců z Indie. Na žádosti rodin nezvěstných vojáků pátrají v Pákistánu po ilegálních zajatcích lidé od Červeného kříže a proto se pákistánská armáda rozhodne je všechny ukrýt do tajného tábora asi sto kilometrů od indických hranic. Odvážný major Suraj Singh a několik jeho přátel se dozví, jaká je situace a rozhodnou se z tábora uprchnout s cílem podat indické vládě očité svědectví o svých zajatých druzích a přimět ji k jejich osvobození... (Niktorius)

(více)

Recenze (3)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Povedená akční jízda o pěti neschopných uprchlících ze zajateckého tábora neméně schopných nepřátel. Rozjezd byl pomalejší, jakmile však za sebou pětice vojáků zanechala své kamarády a směle vyrazila vstříc milované vlasti, nabral film grády. Jedno nešťastné rozhodnutí střídá druhé, čímž je o zážitek postaráno. Zpackaná operace nohy ve sněhu a rozstřílení na cucky při salutování vlajce tvoří vrchol spektáklu. Klasická Indie – oscilace mezi čtyřmi hvězdami a jednou, přičemž člověk neví, jestli je to tak zdařilá sebereflexivní satira nebo naprosto zdrcující tragédie. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vydařená žánrovka s nízkým rozpočtem a neznámými herci, která svou dynamikou, napínavostí i emocionálním dopadem strká o poznání ambicióznější a nákladnější Deewaar do kapsy. Závěrečná tklivá písnička doprovázející seznam čtyřiapadesáti indických vojáků, kteří od konce bangladéšské války nejspíš dodnes sedí v pákistánských vězeních vyvolává slzy spolehlivěji, než sto heroických proslovů Amitabha Bachchana. Akorát do role pákistánského generála mohli obsadit lepšího herce, než toho vesnického ochotníka. ()

Zajímavosti (1)

  • Nízkorozpočtový snímek bez jakékoliv reklamy či účasti známé herecké hvězdy sice zcela očekávaně prošel indickými kiny bez větší pozornosti, ale po vydání na DVD se z něj stal velký prodejní hit. Jistě i díky velice pozitivním ohlasům mnohých kritiků a bloggerů. (Niktorius)

Reklama

Reklama