Reklama

Reklama

Český orloj

(studentský film)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Poetický
Česko, 2008, 3 min

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odpusť, jdu k tobě starožitnou vsí a nesu ti darem rybízový koláč ..." Animované zobrazení básně Karla Šiktance bylo docela slušným utrpením pro můj vrozený umělecký nevkus, ale ten poetický klavírní doprovod zněl celkem dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny, animovaný film "Český orloj", ktorý natočila študentka Vysokej školy umeleckopriemyslovej v Prahe, Barbora Zadražilová, ma veru nijak neoslovil. Básne Karla Šiktance vôbec nepoznám, takže jej variácia na jednu z nich sa asi u mňa minula účinkom. Videl som len sled kreslených, statických obrazov podfarbený depresívne znejúcim klavírom. "Odpusť, jdu k tobě starožitnou vsí a nesu ti darem rybízlový koláč..." To je síce pekné, milá Bára, ale ja Ti za to dám iba jednu hviezdičku. * ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hle, co za ohavnost já znovu zřel.. Když je něco jako film složen jen a pouze z pár zcela nepohyblivých obrazů podbarvených tklivou klavírní hudbou (která je v tomhle podání a prvoplánovosti vrcholně ohyzdná) odmítám to nazývat filmem, nebo audiovizuálním dílem, neb je to neskutečně pokoněná věc, jednak jsou zcela statické obrázky nudné a nepříliš hezky vytvořené a druhak působí hudba v jednu chvíli absurdně k smíchu ve chvíli, kdy tklivě rozehrává nálady ve stylu "hladomor, rakovina dětí, osvětim " a na obrazovce se při tom odehrává ..... Mizení kousků Rybízového koláče! .... Záhadné... Vskutku záhadné .... Možná mimozemská civilizace..? ..... Možná kontrarozvědka atlantidská... Tuhleď lichceš [ Vysoká škola uměleckoprůmyslová Praha , ? ] ()

Reklama

Reklama