Kobra 11 - Pekelná jízda na dálnici A4 (TV film)
Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: Höllenfahrt auf der A4
Akční / Krimi / Drama
Německo, 1999, 87 min
Raoul W. HeimrichObsah
Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)
novoten
Němci si hrají na Nebezpečnou rychlost a jde jim to parádně. Díky zlatému období seriálu, tedy neopakovatelné chemii Semira s Tomem, je tahle Pekelná jízda nezapomenutelným thrillerem, kterému se leckterá áčková produkce nemůže ani přiblížit.(24.7.2009)
viperblade
To jsem netušil, že na ČSFD jdou hodnotit i piloty! Tak, ale když to tu je… Musím souhlasit s většinou názorů, že tady je tenhle (jinak průměrný) seriál na vrcholu. Viděl jsem to před nějakými 5 lety, ale ještě teď si pamatuju většinu scén (sudy, malé dítě houpající se na šňůře helikoptéry)… Možná i to je známka toho, že tam kdysi byla nějaká kvalita… A Tom je bezkonkurenčně nejlepší parťák!(11.10.2009)
becki_tu
Pilot, který jsem viděl nejvíckrát a který je podle mého názoru nejlepší ze všech pilotních dílů Kobry 11. Navíc dává dohromady moje nejoblíbenější parťácké duo od německé dálniční policie.(23.7.2009)
Campbell
Dávám takových menších 5* protože v tomhle mě Kobra 11 a celé Německo dost překvapilo. Po nic moc prvním pilotu je tohle opravdu extra skok. Sice tu je klišé nad klišé a celé to je dost neoriginální, ale prostě je to příjemné na zkouknutí. Kanich je sympaťák a simír jak by smet. Je tu sice dost nedostatků ale já si film prostě dokonale užíval.(7.2.2011)
mysiak
Variácia na film Auto na Úteku...proste okopírovanie, pridanie humory, napätia a prichádza Tom(13.12.2009)
Hrabka
Ani zdaleka jsem neviděl všechny díly, ale viděl jsem toho dost a můžu říct, že tento díl (dvojdíl) se mi líbil ze všech nejvíc. Je tomu sice už dávno, co jsem si to pouštěl pořád dokola, ale byla to naprostá senzace. Výborný díl se skvělým napětím a hláškami. Prostě nezastavitelné auto je numero uno v Kobře 11. Navíc Semir a Tom byli nejlepší dvojka a tohle byl pro ně ten nejlepší začátek. 90%(27.12.2009)
Davies182
Maximální potěšení pro mladého fanouška německého seriálu (kterým jsem určitě byl!) se sympatickou dvojkou parťáků. Vezmu-li v úvahu, že je to německá produkce, tak tento dvoudíl nedopadl vůbec špatně: je to napínavé i originální (bez ohledu na Nebezpečnou rychlost), a hlavně svižné, nenudící a akční... Prostě samé superlativy! Tento jediný film jsem dokonce viděl dvakrát; předávání batolete ve stotřicetikilometrové rychlosti na dálnici rulez.(20.10.2009)
Allien.9
Jednoznačně nejlepší pilot. Miluju ho, znám ho nazpaměť. Semir a Tom? Nejlepší ozbrojené duo v celém Německu.(19.9.2009)
Colonist
Pilotní film ke 4. sérii. Stejně jako u Bomb na 92. kilometru nemůžu jinak - plný počet hvězdiček z nostalgie. Tenkrát to byla akční jízda. A možná že i dneska má Pekelná jízda na dálnici A4 jako jedna z mála epizod pořád něco do sebe...(29.6.2009)
Popluh
Super díl, který je snad jediný, který si jsem schopný ze svého dětského sledování vybavit. :)(22.2.2010)
Terva
Scénář - Dieter Tarnowski a Frank Speelmans. Tyhle pilotní filmy jsou velice povedené.(12.6.2011)
MATADOR
Kobra 11 - pilotní film ke 4. sezóně. Čtvrtá sezóna nabídla ještě lepší díly, než u předchozích sérií. A s příchodem nového parťáka vzniklo nejoblíbenější duo. Zpět k pilotu - dle mého názoru nejlepší pilotní díl, k ještě lepší nové sérii. Na televizní poměry a německou produkci něco neuvěřitelného, a dojemného. Můj nejolíbenější kousek, z Kobry 11.(29.6.2009)
Ouwen
Výborná akční popicovka :D(16.8.2010)
higuain
Asi budu opakovat většinu zdejších uživatelů, ale tohle je skutečně vrcholné období Kobry 11. Po smrti mého oblíbeného Andrého přichází Tom Kranich a uvádí se v naprosto bombastickym pilotním díle. Kobra 11 měla svou kvalitu, né že ne, jen škoda, že těch dílů už je tolik a že je to pořád to samé, protože časem to musí omrzet každého. Ať už si každej o seriálu myslí cokoliv, nikdo mi nevymluví, že tohle je důkaz kvality, důkaz toho, že Kobra 11 nemá v ostatních, vesměs dost odpadových, německých seriálech konkurenci.(11.10.2010)
mrx.friend
Dávám pět hvěz i přesto, že je v tom filmu logických chyb jak nas*áno, a i přesto, že to kompletně vykrádá tenhle americký snímek, jenomže když člověk prostě zná tenhle pilotní díl nazpaměť, už nějakej pátek se u něj poněkolikátý pobaví a k tomu všemu se přidá nostalgie,...? nemůže jinak... O:-)(5.8.2009)
sir-dave
Pro mě jeden z nej dílu (pilotu) Kobry 11. Nejlepší uvedení parťáka na scénu :-) René Steinke dle méno nejlepší ke dvojici ze Semirem.(20.10.2009)
Skarface
Když mi vyjela nabídka všech pilotních filmu kobry 11 rozhodl jsem hodnotit tento díl , protože asi jako poslední mi přišel vcelku normální ,Pilotní film bez přemýšlení nad serialem jsem musel ohodnotit 4* jinak to prostě nešlo , nenudil jsem se u toho ale uvědomil jsem si už tu věc že to všechno vlastně jde pořád do kola novej partak pro semira a už mi bylo i jasny jak to bude pokracovat dal No kazdopadne do této doby byla kobra 11 fajn a tento pilotni film (vyjímaje par dílu) pro mě kobru 11 pohřbil(8.10.2011)
FireTight
Pravděpodobně úplné vyvrcholení tohoto dlouholetého (a přiznejme si, dnes už pouze natahovaného) seriálu přišlo už v roce 1996. Přiznávám, i já jsem byl na konci předchozí série smutný z úmrtí Andrého Fuxe, ale nástup nového parťáka nemohl být stylovější. Navíc, od normálních epizod se tenhle film lišil ještě několika věcmi, jednak byl delší (haha, překvapivě) a také měl daleko lepší příběh, postavy... S trochou nadsázky by se dalo říci, že to bylo takové komorní drama, ve kterém hraje prim pět charakterů (čtyři v poškozeném autě a Semir) o které se opravdu bojíte a zbytek dělá jen takové křoví. Dokonce zde najdete i několik scén, při kterých mrazí, sice jsou to takové ty klasické klišé záležitosti, ale film vás tak vtáhne, že se je rozhodnete ignorovat. A tak si myslím, že nejsem jediný, komu se zatajil dech při evakuaci dítěte z auta před mostem nebo když "ti zlí" policajti postavili zábranu z barelů a Semir to najednou projel... Já vím, je to klišé, ale v tohle případě to prostě tak nějak funguje. Jak jsem tedy napsal už na začátku, vrchol Kobry 11 a zároveň začátek konce.(24.9.2010)
Lucas87
Tenhle pilotní film má prostě šťávu :) Chyba automechanika a přímý přenos neovladatelného auta, které samovolně zrychluje tohlle se mi zalíbilo z Kobry nejvíc a jak jsem viděl originál, hned jsem koupil.(13.7.2011)
hero_bk
Nejlepší díl Kobry 11 všech dob. Tohle už nikdy nepřekonají.(6.1.2010)
| Na DVD od: | 10.09.2008 H.C.E. |
|---|
Související
- Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: 72 Stunden Angst (TV film) (2011)
- Kobra 11 - Atentát (TV film) (2010)
- Kobra 11 - Konec světa (TV film) (2009)
- Kobra 11 - Město v ohrožení (TV film) (2008)
- Kobra 11 - Na vlastní pěst (TV film) (2008)
- Kobra 11 - Na život a na smrt (TV film) (2007)
- Kobra 11 - Na věky věků (TV film) (2004)
- Kobra 11 - Křest ohněm (TV film) (2003)
- Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál) (2003)
- Kobra 11 - Nasazení týmu 2: Most smrti (TV film) (2003)
- Kobra 11 - Štvanice (TV film) (2002)
- Kobra 11 - Jízda smrti linky 834 (TV film) (2001)
- Kobra 11 - Bomby na 92. kilometru (TV film) (1996)
- Kobra 11 (TV seriál) (1996)
Podobné
- Professionals, The (2013)
- Návrat komisaře Rexe (TV seriál) (2008)
- Kriminálka Anděl (TV seriál) (2008)
- Spooks: Code 9 (TV seriál) (2008)
- Mesto tieňov (TV seriál) (2008)
- Kriminálka Paříž (TV seriál) (2006)
- Kriminálka New York (TV seriál) (2004)
- MI5 (TV seriál) (2002)
- Kriminálka Miami (TV seriál) (2002)
- Kriminálka Las Vegas (TV seriál) (2000)
- Kriminálka Kolín (TV seriál) (1999)
- Siska (TV seriál) (1998)
- Profesionálové z CI5 (TV seriál) (1998)
- Komisař Rex, mladá léta (TV film) (1997)
- Stockinger (TV seriál) (1996)
- Komisař Rex (TV seriál) (1994)
- Komisař Rex - Pilot (TV film) (1993)
- Dempsey a Makepeaceová (TV seriál) (1985)
- Profesionálové (TV seriál) (1977)
- Starej (TV seriál) (1977)
- Derrick (TV seriál) (1974)
- Streets of San Francisco, The (TV seriál) (1972)