Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

ORIN 

všechny recenze uživatele

I když pro podobný typ filmu sedí spíše formát Večerníčku (viz Panique au village), jde o koncept a zpracování natolik originální, které nemá v současné animované tvorbě obdoby a plné hodnocení je naprosto zasloužené, stačí vzpomenout na googlujícího koně či jen na indiána valícího se ze schodů, sranda k popukání. Geniální! Jednoduché! Naprosto odzbrojující! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tahle hříčka je bezesporu důkazem, že invence v animácích ještě nevymřela. Jenom se nemůžu ubránit pocitu, že atmosféra půlnočního, přeplněného Velkého sálu Thermalu by Panice v městečku přidala na působivosti měrou více než vrchovatou. V takřka prázdném českobudějovickém kině to taky funguje, jen ta hluchá místa jsou poněkud zřetelnější. K většině gagů ale nepatří jiné přívlastky než šílené a geniální! 80% (FFF 2009) ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Paniku v městečku znám coby seriál, proto jsem i od filmu očekávala podobnou řachandu, ale možná byla má očekávání příliš veliká. Baví mě ta animace, to, že je to naprosto surrealistické a tak odlišné od mainstreamu, baví mě ústřední trojice, kdy Kůň je chytřejší než Indián a Kovboj dohromady, ale prostě to bylo jenom šílené a zábavné vrstvení poťouchlých nápadů na sebe, jen ne tak třeskutě vtipné jako útržky seriálu, co jsem viděla. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dadaistická zběsilost s oživlými plastovými figurkami pro děti v surealistickém příběhu nepříběhu. S postavami a gagy daleko za hranicí byť i zdání normality, přesto ale v situacích jednoduše přehledných a přes svou infantilně sjetou pošahanost i snadno pochopitelných. A kupodivu to skvěle funguje nejen v krátkých skečích, ale i v celovečerním filmu. 8/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Excentrická šílenost. Film pracuje jako samostatný celovečerák s vlastním dějem, tak jako filmové pokračování ještě lepšího seriálu, ale i jako geniální kompilace originálních a naprosto ztřeštěných gagů. A klidně bych si i troufal tvrdit, že přesně zde se Wes Anderson inspiroval pro svý stop-motion animáky. Absolutní unikát na poli zahraničních animáků. Nedejte tomu Oscara! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama