Reklama

Reklama

Vrána: Město andělů

  • USA The Crow: City of Angels (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stali se nepohodlnými svědky rituální vraždy futuristického gangu, a tak museli Ashe Corvin se synem zemřít. Okolnosti jejich smrti se donekonečna záhadně zjevují dvacetileté dívce Sarah. Až jednoho večera ji odvede Vrána do opuštěných doků, kde došlo k celé tragédii. Sarah je svědkem toho, jak Vrána znovu oživuje duši mrtvého Ashe. V den oslav Svátku mrtvých se znovuzrozený Ashe vydává do ulic, aby pomstil smrt svého syna a ochránil Sarah, která má být další obětí nelítostného gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bohužel proti komiksu i původnímu filmu výrazný propad ve kvalitě v podstatě ve všech směrech. Filmu chybí atmosféra i hrdinové, o které by se divák mohl být a se kterými by se mohl ztotožnit. To už bych spíš raději viděl nějaký jednoduchý krvavý akční film než tuhle narcistní pseudouměleckou nudu. Celkový dojem: 25 %. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Vincent Perez mi v hlavní roli mstitele ze záhrobí vcelku (vcelku velmi - přiznám se, že více, než Brandon Lee) seděl a jednoduchoučký příběh, zasazený do příjemně potemnělé atmosféry novogotického města zločinu, není, alespoň dle mého názoru, o nic horší, než byl ten v původní Vráně. Dvorní režisér klipů The Cure, Tim Pope, se pustil na "stará kolena" do celovečerního filmu a nemyslím si, že by si vedl až tak špatně, jak by ze zdejších XY% mohlo vyplývat. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

The Crow -- City of Angels uz nereziroval Alex Proyas, to je prve negativum. A vlastne tych negativ je viac. Hlavny herec Vincent Perez nema na Leeho, jeho "herecke vykony" su katastrofalne, a to je este mierny vyraz. K tomu nahluply scenar a dementne dialogy. Zvysne Vrany som radsej nevidel, v ramci zachovania akej-takej psychickej rovnovahy. 31 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přesunujeme se do Los Angeles a rozklad společnosti nastíněný už v prvním díle je téměř dokonán. Ulice jsou poseté odpadky, smrt číhá na každém rohu, policejní sbor byl zřejmě rozpuštěn a městu vládne zločin a beznaděj. Vincent Perez, ač srovnání s Brandonem Lee nesnese, zvládl svou roli oživeného mstitele slušně, jeho protivníci mají dostatečné charisma a akce je pořád dost, i když znatelně béčkovějšího charakteru. Vyslovené zklamání přijde až v samotném závěru, zúčtování s hlavním bossem stojí prostě a jednoduše za hovno. Tři. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Jednička drží pohromadě lépe, má nesrovnatelně lepšího záporáka, výrazně lepší obsazení a tenhle sequel na ni kvalitativně prostě nemá. Nicméně je to velmi slušná atmosférická dušičková nálož vyvedená v působivých, karnevalově morbidních barvách. Chudší o filozofování, o Miltona a pseudo-orientální kultivovanou dekadenci, zato bohatší právě o tu zemitou smyslovost, která v jedničce poněkud chyběla. Špína, beznaděj, utrpení, sadismus i bolest mají v tomhle podceňovaném sequelu větší váhu, větší grády a ostřejší hrany, než v poněkud zbytečně korektním Proyasově filmu. Ano, mám jedničku radši. I kdyby nebyla řemeslně lepší, byla by mému naturelu bližší. Ale odbýt City of Angels jednou, dvěma hvězdičkami či odpadem? Nonsens. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Iggy Pop se měl objevit v roli Funboye původně už v prvním snímku filmové série. Kvůli časovému vytížení se však mohl zůčastnit až natáčení tohoto pokračování. (korbitch22)
  • Ve filmu zazní i „Sean Olson“ od skupiny Korn. (Terva)
  • V den oslav Svátku mrtvých hraje v ulicích kapela Deftones a hraje song "Teething", který se také objevil na soundtracku k filmu. (Eldrick)

Reklama

Reklama