foto

David Boreanaz

  • nar. 16.5.1969 (47 let)
    Buffalo, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento charismatický rodák z Buffala měl už díky své rodině předpoklady k herectví (jeho otec pracuje v televizi ABC) a i když původně toužil stát se fotbalistou, zranění nohy mu v tom zabránilo.

Vystudoval hereckou Ithaca College (herectví a filmovou tvorbu) a odjel do Los Angeles hledat své štěstí. Neměl velký úspěch, mezi jinými dostal malou roli v „Ženatý se závazky“. Aby se uživil, musel se probíjet hodně nepříjemnými zaměstnáními (pracoval jako parkovač aut, nosil čisté ručníky v jednom plážovém klubu atd.). Někdy díky chudobě přespával na gauči v jedné místnosti s dalšími lidmi.

Měl však štěstí a když venčil svou fenku Bertha Blue, všimla si ho manažerka a pozvala Davida na konkurz do seriálu „Buffy, přemožitelka upírů“. Netrvalo dlouho a David se vyhoupl mezi hollywoodskou špičku. Po odchodu ze seriálu přesedlal na svůj vlastní seriál „Angel“. Daří se mu i u filmu, má za sebou pár méně úspěšných filmů jako například „Valentine“ nebo „I'm with Lucy“. V poslední době ho můžeme vidět v seriálu „Bones“ (v českém překladu „Sběratelé kostí“).

David je podruhé ženatý a má tříletého syna Jaydena. Ve volném čase se rád věnuje golfu, rodině a procházkám po hřbitově.

Pavla "widla" Vidličková

Herecká filmografie

2013 Full Circle (TV seriál)
Policajt na odpis
2009 The Mighty Macs
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
2007 Duch spisovatele
2006 Mr. Fix It
Zdánlivě snadné
2005 Ach ty holky!
Americký táta (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Vrána 4: Pekelný kněz
2002 Chodím s Lucy
2001 Valentine
2000 Baby Blues (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
1996 Macabre Pair of Shorts
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)
1993 Karate tiger 6: Nejlepší z nejlepších 2
Osudný svah v Aspenu
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)

Dokumentární

2008 Bones: Access All Areas (TV film)
50 Ways to Leave Your TV Lover (TV film)
2006 Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
2005 'Angel': The Final Season
Infanity (TV seriál)
2004 Angel: Making of (TV film)
'Angel': Season 3 Overview
Angel: Season 4 Overview
Darla: Deliver Us from Evil
Malice in Wonderland: Wolfram & Hart
2003 'Angel': Season One
'Angel': Season 2 Overview
Biography: Buffy the Vampire Slayer - Television with a Bite (TV film)
Jon E. Edwards Is in Love
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2012 People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
TV Guide Live at the Emmy Awards (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2007 Morning Show with Mike & Juliet, The (TV pořad)
2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
Megan Mullally Show, The (TV pořad)
Rachael Ray (TV pořad)
75th Annual Hollywood Christmas Parade (TV pořad)
2005 Martha (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2005 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
The Paul O'Grady Show (TV pořad)
Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
New Tom Green Show, The (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 Caroline Rhea Show, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 28th Annual American Music Awards, The (TV pořad)
2000 2000 MTV Movie Awards (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
1998 MTV Presents: Videos That Don't Suck (TV pořad)
1997 Keenen Ivory Wayans Show, The (TV pořad)
The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Dido: White Flag (hudební videoklip)

Režijní filmografie

2012 Šestej smysl (TV seriál)
2005 Sběratelé kostí (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(507)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace