Reklama

Reklama

Polojasno

  • USA Partly Cloudy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2009, 6 min

Každý ví, že děti nosí čápi, ale odkud je berou? Odpověď se nachází ve stratosféře, kde oblační lidé tvoří děti z mraků a oživují je. Gus, osamělý a nestálý šedý oblak, je mistrem ve vytváření „nebezpečných“ dětí. Malí krokodýli, ježury, beránci a další – Gusova milovaná stvoření jsou umělecká díla, ale jeho věrný doručovací čáp Peck si s nimi užije své. Gusova stvoření jsou stále „problémovější“ a Peckova práce je tak stále těžší a těžší. Jak si jen dokáže poradit současně se svým nebezpečným nákladem i se vznětlivou náladou svého přítele? (HBO Europe)

(více)

Recenze (297)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tradiční pixarovská poetika. Skvělý nápad se zde opět snoubí s precizním zpracováním a ve výsledku je tento příběh o přátelství mraku (přesně tak...mraku) vyrábějícího mláďata a čápa, který dopravuje jeho výtvory budoucím rodičům, dojemný a zároveň i vtipný. Studio Pixar opět nezklamalo. 85% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pixarovsky klasická jednohubka o čápech, co nosí děti. Ne, že by to nebylo vtipné, ale už by se dětem neměli plést hlavičky takovými žvásty a poctivě říct, jak se ti parchanti vyrábějí - to by bylo určitě podnětnější a vtipnější :-))) Možná silnější 2 nacucané mráčky a animace je pro mě už standardní a nudná. Odkazů je tu spousta, ale tento v HD možná potěší http://vimeo.com/22054501 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Kraťasy od pixara mám mnohdy víc rád, než jejich filmy. Ona jednoduchost mi zkrátka vyhovuje, protože z ní každý dokáže pochopit hlavní záměr. Ani tady jsem nebyl zklamán a kromě výborné animace, co se od tohoto obra očekává, jsem si přišel i na dobrý scénář a skvělou hudbu. Dávám proto pět hvězdiček z pěti. ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

Po "For The Birds" druhý najpodarenejší krátkometrážny animák z dielne Pixar. Krásny príbeh, pointa, vizuál a príjemný humor. Je trošku škoda, že po tomto snímku už Peter Sohn nedostal angažmá na režisérske kreslo pre celovečerný animák, pretože sa mi vidí, že s jeho citom by natočil bezpochyby príťažlivý kus kvalitného filmíku. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Usměvavé mráčky si v pohodě modelují a následně oživují děti, štěňátka i koťátka a jejich osobní doručovací čápi je pak snášejí na zem šťastným rodičům. Mezi samými bílými oblaky se také vyskytuje šedý mrak Gus, pro kterého jsou roztomilá mláďata nudná a radši vytváří kousavé aligátorky, trkající beránky či píchající ježečky. Gusův přidělený čáp Peck sice po každém dalším doručení zásilky stále více připomíná mix opelichané slepice a Rockyho, ale s novými ochrannými pomůckami bude svou práci jistě rád vykonávat dál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V některých kinech promítáno před Up (2009). (HellFire)

Reklama

Reklama