Reklama

Reklama

Tam, kde jsme ještě nikdy nebyli

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Dai wo qu yuan fang (více)
Tchaj-wan, 2009, 96 min

Obsahy(1)

Barvoslepá holčička žije obklopena líbeznými figurkami svých blízkých. Otcem prosťáčkem, jenž se živí zametáním ulic, věčně hudrující babičkou a bratrancem, gayem. Ale svět, který se dětskýma očima jevil jako bezstarostné a s ohledem na hrdinčinu vadu zraku paradoxně pitoreskní barvité místo, postupně bledne během dívčina dospívání. Teprve jako teenager si začne uvědomovat, že ona i její blízcí jsou sice výjimeční, ale na druhou stranu také outsideři. Úzkostlivě se začne upínat k příběhu o ostrově barvoslepých, který jí vyprávěl její bratranec. Film využívá schémata dětských filmů, aby ukázal kontrast mezi dětstvím, kdy člověk vnímá především sebe a své bezprostřední okolí, a dospíváním, během něhož si uvědomuje svou pozici ve společnosti a ve světě. Tvůrcům se tak podařilo na základě již mnohokrát užitých motivů vytvořit svébytné dílo oslovující diváky napříč generacemi. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tak trošku "jiný" film oproti tunám ostatních. Lehký, (do)jemný, smutný ... Popisující lidské osudy, tíhu žití, touhu. Hudba příjemná, mnohdy dokonale ladící s filmovými obrazy, zpracování mě rovněž zaujalo, rovněž tak pohnutý příběh bratrance - postavu hrál Austin (Po Hung) Lin. Snímek, i když není zcela nový, stále může mnohé diváky oslovit a některé netolerantní heteráky dorazit ... 7788 ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je docela svižná a zajímavá, ale pak se to celý nějak rozplizne. No a "homo linka" to celý dorazila - vědět to, tak u tohohle filmu nemarnim čas... Přitom režisérka je velmi sympatická a mohli bychom se od ní dočkat ještě něčeho zajímavého. ( 44. KVIFF ) ()

Reklama

Reklama