Reklama

Reklama

Oblast 51: Pravda nebo fikce?

  • USA Area 51: Fact or Fiction (více)
Ukázka z filmu

Co se v Oblasti 51 odehrává? Toto vyšetřování odhaluje dosud neznámé skutečnosti o supertajné letecké základně. Nejvyspělejší satelitní technologie nám umožní nahlédnout do útrob místa, jehož existenci vláda Spojených států stále popírá. Náš tým stráví 24 hodin zkoumáním důmyslného systému bezpečnosti i atmosféry strachu, které tuto odlehlou pouštní oblast obklopují. Naši vyšetřovatelé odkrývají pravdu kolem testování letadel, nejpřísnějšího utajení, k jehož zachování jsou všichni pracovníci základny zavázáni. Oblast 51 je nejostřeji hlídané a zároveň nejzáhadnější vládní zařízení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (27)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument postavený na pravdě oblasti AREA51. Zaměstnavatelé, oblast, senzory pohybu v oblasti 40mil, eskorty, v noci podivuhodná letadla a zajímavé světla s kterýma se jen tak nepotkáváme a vše utajený, ale proč? Můžeme se jen zamyslet, ale vládní zařízení jen tak nějakou informaci z ruky nepustí. Dokument, který si na nic nehraje. AREA51 je neoddiskutovatelná oblast o kterém se "asi" nikdy nedozvíme. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký dokument, z ktorého sa nič nedozviete, a ktorý dokonca nedáva ani nejaké zaujímavé otázky na zamyslenie (UFO ?, testovanie zbrani ? atď), ktoré by vás navnadili na ďalšie googlenie a zisťovanie pravdy. Vyvrcholením mal byť rozhovor s bývalým zamestnancom, trval ale pár minút, rozprával plno nepodstatných informácií a k podstate sa ani zďaleka nedostal. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně pojatý dokument o Oblasti 51, kde se neobjeví ani jedno UFO, ani jedna přikrášlená historka o pozorování a ani žádné záběry mimozemšťanů. Jde v něm čistě jen o to, prokázat, zda Area 51 existuje, potvrdit, že je funkční, odposlouchávat jí a pozorovat, případně vypátrat její zaměstnance a pokusit se je přemluvit k rozhovoru. Super dobový dokument z doby, kdy se skutečně o základně ještě moc nevědělo. Pokud se na něj někdo podívá teď, pochopitelně se unudí. I když jsem viděl lepší (novější) dokumenty, tento mě bavil, protože se rád podívám na racionální myšlení a způsob prokazování, než jen na pseudoreálné záběry domací VHS a povídačky z třetí ruky..... 70% http://www.youtube.com/watch?v=ws3TZVSzYdc ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je to datem vzniku hodně vousatý dokument a rozhodně jsem nečekal, že prorazí bránu, vyzpovídají přeživšího mimozemšťana z roswellské havárie a v jeho talíři společně odletí do nedalekého Mandalay Bay na partičku blackjacku, nicméně informační hodnota tohoto investigativního díla se limitně blíží nule a snaha o dramatičnost často hraničila s trapností. Hned na začátku, kdy Bob, Mike, Chuck a Guy (už ty křestní jména mě měla varovat) rozdělají mapu oblasti v bistru, měla přijít jedna věc. Měli si dát smaženou slaninu se čtyřmi vejci a toasty, pár lívanců s javorovým sirupem, několik hrnků kafe a s čerstvým výtiskem Las Vegas Review-Journal se odebrat tam, kde i odhalovač konspirací chodí pěšky. A pak, těsně před spláchnutím, by v míse nalezli přesně to, co přinese jejich čtyři a dvacetihodinová výzvědná akce. Pravda je tam venku a ne uvnitř. Fox Mulder měl pravdu.. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že přes jakoukoliv snahu o nějaké odhalení, k čemu se oblast 51 vlastně doopravdy používá, legálně nelze zjistit. A rovněž ani nelegálně, neboť americká vláda to má tvrdě pod kontrolou. To ale ještě neopravňuje tvůrce dokumentu, aby na to diváka nalákali a pak ho dusili zbytečnými žvásty a honbou za ničím tři čtvrtě hodiny. Kdyby byl dokument krátkometrážní maximálně do 20 minut hodnotil bych určitě jinak. Takhle to ale stojí za pytel. ()

Reklama

Reklama